Pray For MH370

Pray For MH370

ADUN SELAT KLANG sokong sepenuhnya usaha kitar semula sisa minyak

 PUSAT KOMUNITI WANITA BERDAYA
DUN SELAT KLANG
20/10/12


YB Dr Hjh Halimah Ali melancarkan program kitar semula sisa minyak masak anjuran PUSAT WANITA BERDAYA DUN SELAT KLANG dengan kerjasama LUAS dan syarikat kilang biodiesel.

Alhamdulillah, sambutan daripada wanita yang terdiri daripada surirumah. Minyak dapur yang telah banyak dibuang begitu sahaja samada terus ke sinki yang akhirnya akan menuju longkang, parit, sungai dan seterusnya ke laut.
 Tidak kurang peniaga goreng pisang, dan warung-warung yang menuangkan minyak sisa dapur ini ke dalam tong sampah atau terus ke longkang.

Dengan usaha menggunakan sisa minyak ini untuk diproses atau dikitar semula untuk melahirkan bahan tenaga khususnya biodiesel yang menggantikan diesel biasa.

Yang menakjubkan asap yang keluar daripada exhaust kereta yang dibawa syarikat tersebut oleh JAAFAR ABDULLAH berwarna putih yang hanya samar-samr. Baunya pula mirip bau yang seperti bau goreng di dapur.
 Tidak ada bau teruk yang lazim keluar daripada kereta yang menggunakan diesel biasa.

Difahamkan oleh En Mazlan, Penolong Pengarah ALAM SEKITAR daripada LUAS, maintenance kereta juga mudah kerana combustion atau pembakaran biodiesel ini lebih efisyen dan bersih.

Turut hadir JKKK , wakil masjid dan PA ADUN SELAT KLANG.
Tahniah kepada Hjh Pujiah Bahran, Ustazah Muntamah dan Puan Anees kerana berjaya mencari ruang memberdayakan wanita. Boleh jual sisa minyak!
Comments :

0 comments to “ADUN SELAT KLANG sokong sepenuhnya usaha kitar semula sisa minyak”
 

x

Photobucket

e


Popular Posts

Followers


View My Stats

pautan lain

  • - Mesyuarat Agung Khas AMALNITA perihatin Pelancaran Tabung PDS AMALNITA dan anda
    5 years ago
  • "Paciaru" atau breakfast. - Yb Meru bersama Mr.Maniam turun padang memantau jalan2 berlubang di susur keluar highway Setia Alam ke Jln Meru dan Jln Korporat Kawasan Meru ...
    5 years ago

Ab

zwani.com myspace graphic comments

x

Photobucket

Recent Comment

ISLAMICITY

SEARCH THE TRUTH

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com