Pray For MH370

Pray For MH370

Rakyat Malaysia mahu gula-gula daripada kerajaan ATAU mahu KERAJAAN YANG CEKAP DAN AMANAH??!!

Bajet tarik undi, kata Kit Siang
Limpahan 'gula-gula' bagi memancing undi - begitulah ketua parlimen DAP Lim Kit Siang menilai belanjawan yang dibentangkan menteri kewangan merangkap Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak kelmarin.

NONELim yang juga anggota parlimen Ipoh Timur berkata, ia semata-mata disasarkan menarik sokongan pengundi dengan tidak menyentuh sama sekali tentang sistem yang korup dan tidak adil.

Dalam kenyataannya hari ini, Lim berkata, belanjawan itu direka untuk Najib memenangi pilihan raya dan bukan pembaharuan atau perubahan kepada sistem dan institusi dalam negara.

"Ini menyaksikan bagaimana Malaysia tewas dalam persaingan antarabangsa dan dipotong lebih banyak negara di Asia Tenggara dalam bidang ekonomi, dan pembangunan sumber manusia," katanya.

Lim berkata, badan ketelusan global Transparency International mengeluh bahawa Belanjawan 2012 gagal membawa negara ini ke arah ketelusan, yang sekali gus digambarkan penganalisis ekonomi sebagai "bukan acara untuk pasaran".

[Baca berita penuh]

Comments :

0 comments to “Rakyat Malaysia mahu gula-gula daripada kerajaan ATAU mahu KERAJAAN YANG CEKAP DAN AMANAH??!!”
 

x

Photobucket

e


Popular Posts

Followers


View My Stats

pautan lain

  • - Mesyuarat Agung Khas AMALNITA perihatin Pelancaran Tabung PDS AMALNITA dan anda
    4 years ago
  • "Paciaru" atau breakfast. - Yb Meru bersama Mr.Maniam turun padang memantau jalan2 berlubang di susur keluar highway Setia Alam ke Jln Meru dan Jln Korporat Kawasan Meru ...
    4 years ago

Ab

zwani.com myspace graphic comments

x

Photobucket

Recent Comment

ISLAMICITY

SEARCH THE TRUTH

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com