Pray For MH370

Pray For MH370

Kerajaan Selangor agih bantuan pendidikan RM7,832,000 FASA 1 2012

 SHAH ALAM
24.5.12

EXCO Kerajaan Selangor merangkap Pengerusi Jawatankuasa Tetap Pendidikan Selangor, YB Dr Hjh Halimah Ali dalam ucapannya menyatakan bahawa perancangan jangka panjang membangun Selangor untuk menjadi satu negeri yang idaman, maju, sejahtera dan berkebajikan adalah memberi perhatian serius kepada hal ehwal pendidikan.

Segala yang dirancang mengambilkira
 pembangunan insan yang berkesan. Pendekatan holistik merangkumi tumpuan kepada menyediakan prasarana yang mencukupi agar proses pengajaran dan pembelajaran boleh berlaku dengan efektif.Guru pula perlu mempunyai ilmu dan kemahiran mengajar dengan cara yang mampu menghasilkan pelajar yang berjaya menguasai subjek pembelajaran.

 Sekolah juga sepatutnya mampu mewujudkan budaya ilmu, budaya insan bersyakhsiyyah dan mempunyai kepedulian sosial yang tinggi dan berkemahuan melahirkan tamaddun agung di Selangor. Inilah yang mahu dilahirkan dalam generasi insan di Selangor . Justeru pelaburan dalam pendidikan dikira sangat berbaloi oleh kerajaan Selangor.
 Mulai 2009, kerajaan Selangor telahpun memperuntukkan RM6 juta untuk sekolah agama rakyat(SAR), RM4 juta untuk SJKC, RM4juta SJKT. Majlis penyerahan cek kepada ADUN-ADUN dan Penyelaras DUN dirasmikan oleh YAB Dato' Menteri Besar Selangor.

Turut hadir EXCO-EXCO dan Speaker Dewan Negeri Selangor serta pimpinan masyarakat dan Wakil Majlis Permuafakatan Institusi Pendidikan Islam Selangor.

Comments :

 

x

Photobucket

e


Popular Posts

Followers


View My Stats

pautan lain

  • - Mesyuarat Agung Khas AMALNITA perihatin Pelancaran Tabung PDS AMALNITA dan anda
    4 years ago
  • "Paciaru" atau breakfast. - Yb Meru bersama Mr.Maniam turun padang memantau jalan2 berlubang di susur keluar highway Setia Alam ke Jln Meru dan Jln Korporat Kawasan Meru ...
    4 years ago

Ab

zwani.com myspace graphic comments

x

Photobucket

Recent Comment

ISLAMICITY

SEARCH THE TRUTH

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com