Pray For MH370

Pray For MH370

PAS DAN PKR PUNCA PERGOLAKAN POLITIK KATA ALI RUSTAM

Satu analisis berjodol "Hanya MCA,Gerakan adn UMNO ada imuniti menjerkah Raja-raja oleh blogger Abu Bakar Mohd Rashid @ Pak Bakaq AKA Penarik Beca serta artikel bertajuk "UMNO derhaka" dalam detikdaily tulisan Ust Idris Ahmad saya fikir mampu menjawab kenyataan calon Timbalan Presiden UMNO DS Mohd Ali Mohd Rustam dalam akhbar Sinar Harian edisi 04 Mac 2009.

PKR, Pas punca pergolakan politik

Pas dan Parti Keadilan Rakyat (PKR) merupakan dalang kepada punca pergolakan politik semasa di negara ini, kata Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Mohd Ali Rustam semalam.

“Semua isu menentang sultan atau kerabat diraja dimulakan oleh dua parti pembangkang ini. Mereka adalah pertama mengkritik sultan. Selepas mereka mulakan, DAP, yang terdiri daripada ahli bukan Islam, juga turut mengikut jejak mereka.

“Orang Melayu dalam dua parti ini menunjukkan jalan untuk mengkritik kerabat diraja dan ini diikuti oleh bukan Melayu dalam DAP,” katanya kepada pemberita selepas melancarkan kempen makanan Melaka di sini.

Ali Rustam, yang juga Ketua Menteri Melaka berkata, cadangan Pas untuk pembentukan sebuah kerajaan perpaduan di negeri-negeri seperti Perak tidak boleh dipercayai kerana “saya tidak pasti jika mereka bercakap kebenaran.”

“Sebelum ini, mereka berkata mereka menyokong kerabat diraja tetapi jika ada keputusan diambil oleh kerabat diraja yang tidak memihak mereka maka mereka mula mengkritik kerabat diraja berkenaan.

“Apakah jenis sokongan seperti itu? Sama juga juga kepada hak-hak keistimewaan yang diberikan kepada Bumiputera,” katanya.

“Kedua-dua parti pembangkang ini merupakan punca kepada kebanyakan masalah politik di negara ini. Merek mengelirukan rakyat dan DAP mengambil kesempatan ke atas perkara-perkara ini.

“Karpal Singh mula mengeluarkan kenyataan sesuka hati kerana tahu akan mendapat sokongan dua parti ini yang majoritinya terdiri daripada orang Me-layu,” katanya.

Ali Rustam berkata, negara Asean perlu melong-garkan peraturan cukai bagi membenarkan rakyat mereka melawat negara Asean lain tanpa membayar sebarang bentuk cukai kerana ini akan memulihkan industri pelancongan serantau ekoran kelembapan ekonomi global semasa.

Menurutnya, Melaka, sebagai bandar warisan dunia, telah mencatatkan kedatangan 7.2 juta pelancong tahun lalu, itu melepasi sasaran 6.8 juta pelancong.

Bagi Januari, kami mencatatkan 650,000 kedatangan pelancong dengan 14 peratus daripada mereka adalah pelancong asing.

Ali Rustam berkata, minggu lalu kerajaan Melaka juga menandatangani perjanjian dengan sebuah syarikat untuk membina sebuah perkampungan Arab di Pulau Melaka dengan kos RM200 juta.

Bernama/ sinar harian

Comments :

0 comments to “PAS DAN PKR PUNCA PERGOLAKAN POLITIK KATA ALI RUSTAM”
 

x

Photobucket

e


Popular Posts

Followers


View My Stats

pautan lain

  • - Mesyuarat Agung Khas AMALNITA perihatin Pelancaran Tabung PDS AMALNITA dan anda
    2 years ago
  • "Paciaru" atau breakfast. - Yb Meru bersama Mr.Maniam turun padang memantau jalan2 berlubang di susur keluar highway Setia Alam ke Jln Meru dan Jln Korporat Kawasan Meru ...
    2 years ago

Ab

zwani.com myspace graphic comments

x

Photobucket

Recent Comment

ISLAMICITY

SEARCH THE TRUTH

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com