Pray For MH370

Pray For MH370

POLITIK DENDAM aka POLITIK RIMBA

Sekat pinjaman PTPTN tindakan politik dendam

Khaulah Azwar,  harakahdaily   07 Jun 2012

SHAH ALAM: Pengerusi Jawatankuasa Tetap Pendidikan, Pendidikan Tinggi Pembangunan Modal Insan Selangor, Dr Halimah Ali menyifatkan tindakan Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Seri Khaled Nordin mengarahkan Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) menyekat pinjaman kepada pelajar Universiti Selangor (Unisel) adalah tindakan tidak professional dan mengamalkan politik dendam.

Katanya, sebagai Menteri Pengajian Tinggi, Khalid wajar memikirkan nasib pelajar yang rata-ratanya adalah miskin bandar dan tidak berkemampuan.

“Kalaupun Khalid tidak bersetuju dengan kerajaan negeri untuk hapus PTPTN sekiranya menang dalam PRU13 nanti, Khalid tidak patut beri tekanan kepada pelajar pula," katanya selepas Mesyuarat Tunas di bangunan SUK, di sini hari ini.

Hadir pada mesyuarat itu ialah Pegawai Penasihat Dasar, Datuk Latifah Hassan, Setiausaha Kanan Exco Pendidikan, Azmi Talib, Wakil Persatuan Tadika Islam Selangor,  Ruzita Abdullah.

Beliau berkata, kerajaan pusat  telah menjelaskan bahawa PTPTN diwujudkan untuk membantu golongan yang memerlukan pembiayaan.

Tambahnya, pendidikan adalah di bawah tanggungjawab Kerajaan Pusat bukan kerajaan negeri.Ujarnya, kerajaan negeri tidak mahu pelajar dijadikan mangsa politik pihak tertentu.

Comments :

0 comments to “POLITIK DENDAM aka POLITIK RIMBA”
 

x

Photobucket

e


Popular Posts

Followers


View My Stats

pautan lain

  • - Mesyuarat Agung Khas AMALNITA perihatin Pelancaran Tabung PDS AMALNITA dan anda
    2 years ago
  • "Paciaru" atau breakfast. - Yb Meru bersama Mr.Maniam turun padang memantau jalan2 berlubang di susur keluar highway Setia Alam ke Jln Meru dan Jln Korporat Kawasan Meru ...
    2 years ago

Ab

zwani.com myspace graphic comments

x

Photobucket

Recent Comment

ISLAMICITY

SEARCH THE TRUTH

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com