Pray For MH370

Pray For MH370

PENGHARGAAN KEPADA PIHAK BOMBA, TNB,Telekom, JBAS, PBSM, PEJABAT DAERAH, MPK, YAYASAN AMAL SELANGOR DAN LAIN-LAIN

Kira-kira pukul 3.00 petang 01hb September 2008 sementara penduduk Kg Sg Udang dan kampung di sekitarnya seperti Tmn Bertih dan lain sedang menunggu waktu berbuka puasa lagi 4 jam sambil hujan lebat, tiba-tiba ribut taufan bertiup dan menerbangkan bumbung rumah, menumbangkan pokok-pokok, memutuskan bekalan eletrik, memusnahkan harta benda dan banjir berlaku. Pada saat itu saya berada di pejabat ADUN Sg Bertih dan baru bersiap untuk pulang apabila telefon mula tidak berhenti berdering.

Bilik ADUN dijadikan bilik operasi dan kerja-kerja membersih dan membantu mangsa bermula. Mesyuarat diadakan dengan Tuan Pegawai daerah, lembaga Zakat Selangor dan agensi yang berkaitan. Sehingga kini, pejabat ADUN masih menerima aduan kerosakan. Jumlah pengadu kini mencecah 900 orang dan anggaran kerosakan setakat ini belum dikenalpasti.

Bagi pihak Kerajaan Selangor amnya dan DUN Selat Klang khasnya, saya ingin merakamkan penghargaan yang tidak terhingga dan ucapan terima kasih di atas bantuan dan kerjasama semua pihak yang telah membantu secara langsung atau tidak langsung kepada musibah ini.

Kepada mangsa dan mereka yang terlibat dengan ribut taufan di atas, semoga ALlah memberi saudara kesabaran dan menggantikan apa yang hilang dengan sesuatu yang lebih baik lagi.

Pihak DUN Selat Klang akan cuba sedaya upaya membantu saudara semua seboleh mungkin.

Sumbangan ikhlas dari para dermawan dan budiman di mana jua anda berada adalah sangat-sangat dialu-alukan.

SUMBANGAN MANGSA RIBUT TAUFAN KLANG TOLONG SALURKAN KEPADA :AKAUN BANK ISLAM KLANG ATAS NAMA "TABUNG KEBAJIKAN DUN SELAT KLANG" NO:12010010080420

Comments :

0 comments to “PENGHARGAAN KEPADA PIHAK BOMBA, TNB,Telekom, JBAS, PBSM, PEJABAT DAERAH, MPK, YAYASAN AMAL SELANGOR DAN LAIN-LAIN”
 

x

Photobucket

e


Popular Posts

Followers


View My Stats

pautan lain

  • - Mesyuarat Agung Khas AMALNITA perihatin Pelancaran Tabung PDS AMALNITA dan anda
    2 years ago
  • "Paciaru" atau breakfast. - Yb Meru bersama Mr.Maniam turun padang memantau jalan2 berlubang di susur keluar highway Setia Alam ke Jln Meru dan Jln Korporat Kawasan Meru ...
    2 years ago

Ab

zwani.com myspace graphic comments

x

Photobucket

Recent Comment

ISLAMICITY

SEARCH THE TRUTH

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com