Pray For MH370

Pray For MH370

Sidang DUN Selangor esok setelah Angkat Sumpah minggu lepas


56 Adun Negeri Selangor Angkat Sumpah 

Selangorkini/admin

Seramai 56 anggota Dewan Negeri Selangor (DNS) secara rasmi mengangkat sumpah sebelum ber - mulanya persidangan Dewan Negeri Selangor (DNS) sesi ke-13, esok, Jumaat 28 Jun 2013. Kesemua 56 Adun itu mengangkat sumpah taat setia dalam memelihara, melindungi serta mempertahankan Undang-undang Tubuh Negeri Selangor di hadapan Speaker DNS yang baru dilantik, Hannah Yeoh.

Majlis itu bermula dengan upacara mengangkat sumpah oleh Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim diikuti tiga Exco Selangor, iaitu Datuk Teng Chang Khim, Iskandar Samad dan Rodziah Ismail. Ia kemudiannya disusuli dengan tujuh Exco Selangor yang lain dan kemudiannya diikuti oleh anggota dewan Pakatan Rakyat (PR) serta BN.

 Terdahulu, majlis dimulakan dengan cadangan Menteri Besar mengemukakan nama Hannah Yeoh sebagai Speaker DNS yang baru dan diikuti Teng yang mencadangkan Adun Seri Setia, Nik Nazmi Nik Ahmad sebagai Timbalan Speaker. Pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13) yang lalu, PR menang di Selangor dengan memperoleh majoriti lebih dua pertiga apabila menguasai 44 daripada 56.

Comments :

0 comments to “Sidang DUN Selangor esok setelah Angkat Sumpah minggu lepas”
 

x

Photobucket

e


Popular Posts

Followers


View My Stats

pautan lain

  • - Mesyuarat Agung Khas AMALNITA perihatin Pelancaran Tabung PDS AMALNITA dan anda
    2 years ago
  • "Paciaru" atau breakfast. - Yb Meru bersama Mr.Maniam turun padang memantau jalan2 berlubang di susur keluar highway Setia Alam ke Jln Meru dan Jln Korporat Kawasan Meru ...
    2 years ago

Ab

zwani.com myspace graphic comments

x

Photobucket

Recent Comment

ISLAMICITY

SEARCH THE TRUTH

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com