Pray For MH370

Pray For MH370

BURSA MALAYSIA PATUT NASIHATI ATAU AMBIL TINDAKAN


Kerajaan BN telah mengamalkan manipulasi pasaran ke atas kaunter saham FGV (stok kod 5222) dengan melakukan pelbagai aktiviti seperti mengarahkan pengurus dana  institusi ("smart money") contohnya KWSP (EPF), tabung haji dan lembaga angkatan tentera untuk membeli saham FGV agar menyokong harga FGV yang kian merudum dan menghala ke selatan..Sila lihat carta atau graf saham FGV di sebelah kanan. Pada 04/01/13 Harga buka FGV ialah 4.61, harga tutup juga 4.61 degan harga paling tinggi 4.62 dan harga paling rendah ialah 4.59Kerajaan BN juga mewujudkan gambaran atau senario FGV yang tidak tepat yang mengelirukan pelabur yang kebanyakannya adalah mengunakan margin dari pinjaman bank.

Penganalisis saham tempatan seperti TA Securities Holding dan Alliance Research menasihatkan pelabur agar menjual pegangan saham FGV mereka dek kerana risiko pelbagai dan pendapatan syarikat yang negatif .

Kesalahan Bursa Malaysia di SINI  dan di SINI

Comments :

0 comments to “BURSA MALAYSIA PATUT NASIHATI ATAU AMBIL TINDAKAN”
 

x

Photobucket

e


Popular Posts

Followers


View My Stats

pautan lain

  • - Mesyuarat Agung Khas AMALNITA perihatin Pelancaran Tabung PDS AMALNITA dan anda
    2 years ago
  • "Paciaru" atau breakfast. - Yb Meru bersama Mr.Maniam turun padang memantau jalan2 berlubang di susur keluar highway Setia Alam ke Jln Meru dan Jln Korporat Kawasan Meru ...
    2 years ago

Ab

zwani.com myspace graphic comments

x

Photobucket

Recent Comment

ISLAMICITY

SEARCH THE TRUTH

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com