Pray For MH370

Pray For MH370

SELANGOR TERUSKAN PROGRAM JELAJAH JOM KERJA

SEBARAN MEDIA

06 JANUARI 2010

SELANGOR TERUSKAN PROGRAM JELAJAH JOM KERJA

Kerajaan Negeri Selangor bersama Persekutuan Pekilang-Pekilang Malaysia (FMM) dan Pusat Pelaburan Negeri Selangor (SSIC) akan menganjurkan siri ketiga program Jelajah Jom Kerja yang pada 8 (Jumaat) hingga 9 Jan (Sabtu) dan sesi temuduga terbuka akan diadakan pada 9 dan 10 Jan di Dewan Pejabat Daerah Klang bermula pada 9.00 pagi – 5.00 petang.

YB Dr Halimah Ali, Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri Selangor (EXCO) merangkap Pengerusi Jawatankuasa Tetap Pendidikan, Pendidikan Tinggi dan Pembangunan Modal Insan dijangka akan melepaskan para peserta konvoi pada Majlis Pelepasan ‘Flag Off’ yang akan diadakan pada 8 Jan (Jumaat) di Dewan Pejabat Daerah Klang jam 8.30 pagi.

Selain itu, satu Ceramah Umum juga akan diadakan bertempat di perkarangan Flat Seri Perantau, Klang sebagai acara kemuncak Jelajah Jom Kerja ini pada 8 Jan jam 8.00 malam. Terdapat juga beberapa pameran yang akan disertai oleh beberapa agensi Kerajaan yang bakal bertempat di sana.

Antara objektif program ini adalah untuk memastikan penduduk tempatan diberi keutamaan dalam merebut peluang pekerjaan yang ada. Ianya juga selaras dengan usaha berterusan Kerajaan Selangor untuk meningkatkan taraf hidup rakyat melalui pengurangan pengangguran.

Program ini diharapkan dapat menyebarkan maklumat dengan lebih berkesan kepada rakyat tentang peluang-peluang pekerjaan di Selangor. Di mana peluang tersebut dibuka seluas-luasnya kepada rakyat tempatan sebelum pihak berkenaan mendesak mencari pekerja asing.

Calon-calon yang berminat boleh pergi ke salah satu siri Jelajah Jom Kerja dengan membawa bersama sijil-sijil dan dokumen yang berkenaan. Sebarang maklumat boleh berhubung dengan Encik Daniyal di talian 03-55447515.

SEKRETARIAT AKHBAR KERAJAAN NEGERI SELANGOR

Comments :

0 comments to “SELANGOR TERUSKAN PROGRAM JELAJAH JOM KERJA”
 

x

Photobucket

e


Popular Posts

Followers


View My Stats

pautan lain

  • - Mesyuarat Agung Khas AMALNITA perihatin Pelancaran Tabung PDS AMALNITA dan anda
    2 years ago
  • "Paciaru" atau breakfast. - Yb Meru bersama Mr.Maniam turun padang memantau jalan2 berlubang di susur keluar highway Setia Alam ke Jln Meru dan Jln Korporat Kawasan Meru ...
    2 years ago

Ab

zwani.com myspace graphic comments

x

Photobucket

Recent Comment

ISLAMICITY

SEARCH THE TRUTH

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com