Pray For MH370

Pray For MH370

MENTERI BN HABIS MODAL?

KENYATAAN MEDIA
APRIL 12, 2011 (SELASA)
KERAJAAN SELANGOR SANGAT KECEWA ATAS KENYATAAN MENTERI PELAJARAN MALAYSIA

Kerajaan Selangor sangat kecewa di atas kenyataan Menteri Pelajaran Malaysia yang juga merupakan Timbalan Perdana Mneteri Malaysia yang juga merupakan orang nombor dua yang seolah-olah mengugut guru-guru khususnya di Sarawak supaya menyokong BN dalam pilihanraya. Malaysia sebagai Negara yang dikatakan mempraktikkan demokrasi sepatutnya tidak memperlihat tindakan terdesak Menteri Pelajaran untuk menyelamatkan BN daripada tumbang di Sarawak. Guru-guru adalah individu yang mempunyai hak asasi seperti rakyat lain. Justeru itu, guru-guru mempunyai hak untuk memiliki sesiapa yang mereka mahu untuk menjadi wakil rakyat mereka.

Saya ingin mengingatkan Menteri Pelajaran supaya menghormati hak guru-guru di seluruh Malaysia. Guru-guru sebagai golongan intelek mesti diberi kebebasan bersuara dan bukan dikongkong oleh Menteri Pelajaran. Saya menyeru guru-guru untuk bangun mempertahankan maruah diri daripada terus ditekan dan diperkotak katikkan Kerajaan BN.


Y.B. Dr. Hjh Halimah Ali
Exco Pendidikan, Pendidikan Tinggi
Dan Pembangunan Modal Insan Negeri Selangor

Comments :

0 comments to “MENTERI BN HABIS MODAL?”
 

x

Photobucket

e


Popular Posts

Followers


View My Stats

pautan lain

  • - Mesyuarat Agung Khas AMALNITA perihatin Pelancaran Tabung PDS AMALNITA dan anda
    4 years ago
  • "Paciaru" atau breakfast. - Yb Meru bersama Mr.Maniam turun padang memantau jalan2 berlubang di susur keluar highway Setia Alam ke Jln Meru dan Jln Korporat Kawasan Meru ...
    4 years ago

Ab

zwani.com myspace graphic comments

x

Photobucket

Recent Comment

ISLAMICITY

SEARCH THE TRUTH

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com