Pray For MH370

Pray For MH370

ADUN Selat Klang menerobosi kehidupan golongan marhaen

AHAD
23/9/12
DUN SELAT KLANG

ADUN Selat Klang meneruskan ziarah ke rumah golongan marhaen, yang sakit, warga emas dan mantan pimpinan masyarakat.
YB Dr Hjh Halimah Ali bersama Ketua Kampung Delek, Nazir masjid Nurul Amin serta pimpinan PAS menziarahi insan bertuah yang terkejut gembira menerima kedatangan rombongan YB.

Alhamdulillah, daripada tinjauan rakyatnya, YB Dr Halimah  teruja bertemu dengan pakar dodol yang baru masak dodol malam sebelumnya. Hajat  bertemu dengan yang sakit belakang kronik.Mana tahu rezeki sempat makan dodol 30biji kelapa diparut sendiri! Ooops kolesterol macam mana?!

Bertemu mantan siak yang menebas rumput. Isterinya sakit anaemia dan baru baik lymphoma(kanser )

Bertemu pula sepasang suami isteri warga emas yang dua-dua uzur namun pakar 'tepung bubur cha cha'.
 Seterusnya menyantuni seorang wanita beberapa anak kecil yang tinggal bersama ibu mertuanya yang tua. Ini keras sikit. Kami tidak bertemu dengan ibu mertuanya kerana beliau dikatakan pergi rumah anaknya.Beras dan barang dapur tetap diberikan kepada ibunya melaluinya. Mudah-mudahan terbuka pintu hatinya menerima nur ILAHI .amin

Alhamdulillah. dengan terjun terus ke medan lapangan banyak informasi yang boleh diperolehi sebagai ADUN. Tawa tangis rakyat lebih mudah dikesan. Kesunyian hidup pasangan warga emas yang ditinggal anak cucu diselami. Raut muka insan yang kekurangan zat ROHANI juga mengusik jiwa ADUN SELAT KLANG.
 Budaya kerja jentera juga lebih mudah dikenali bila sama-sama menyantuni rakyat.

Mantan imam, bilal, siak,guru, tukang masak dan sebagainya dihiburkan dan dibangkit kenangan manis khidmat bakti mereka. Senyum terukir dibibir.Pasti keceriaan juga menguntum di hati mereka.
Satu penghargaan apabila rombongan wakil rakyat mereka menjenguk tanpa notis. Mereka tidak sempat bersiap hidangan istimewa.Bahkan kole air pun ada yang tidak larat untuk diangkat. YB Dr Halimah bukan lapar. Dahaga kerana panas terik mungkin. Namun tujuan melawat bukan untuk dilayan seperti orang besar biasa.

Kedatangannya untuk meninjau kualiti hidup.Senang susah, sedu sendawa rakyat.....Agar boleh membantu beliau merancang apa lagi usaha yang diperlukan untuk membantu hamba Allah di bumi ciptaanNya ini.Moga diredhai oleh Yang Maha Berkuasa

Comments :

0 comments to “ADUN Selat Klang menerobosi kehidupan golongan marhaen”
 

x

Photobucket

e


Popular Posts

Followers


View My Stats

pautan lain

  • - Mesyuarat Agung Khas AMALNITA perihatin Pelancaran Tabung PDS AMALNITA dan anda
    2 years ago
  • "Paciaru" atau breakfast. - Yb Meru bersama Mr.Maniam turun padang memantau jalan2 berlubang di susur keluar highway Setia Alam ke Jln Meru dan Jln Korporat Kawasan Meru ...
    2 years ago

Ab

zwani.com myspace graphic comments

x

Photobucket

Recent Comment

ISLAMICITY

SEARCH THE TRUTH

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com