Pray For MH370

Pray For MH370

UNISEL:EXCO Pendidikan Tinggi lancar PROJEK KULTUR TISU

25/9/12
BESTARI JAYA

YB Dr Hjh Halimah Ali, selaku EXCO Pendidikan Tinggi Kerajaan Selangor telah melancarkan projek terbaru Unisel iaitu Projek Kultur Tisu atau tissue culture. Projek dibawah Fakulti Sains dan Bioteknologi dikendalikan oleh Pengarah Projek Prof Madya Dr Aziah yang merupakan modal insan berpengalaman menyediakan kultur tisu di syarikat kelapa sawit gergasi negara.

   Di antara yang dikaji mereka ialah ubijaga, karas(yang mengeluarkan gaharu),  herba yang berpotensi mengeluarkan bau wangi, buah-buahan, bunga orkid dan lain-lain. Kajian mereka merencana untuk menyediakan kultur tisu yang mampu membantu mengeluarkan hasil yang menjamin lebih pendapatan kepada petani.

Keghairahan para penyelidik amat terserlah. Apabila modal insan utama dalam institusi pendidikan tinggi teruja maka insyaallah pelajar akan terkesan sama. Barulah meresap minat di kalangan pelajar. Maka tidak ada masalah pelajar yang mandom dan layu.

 Sekiranya momentum ini dirancakkan sehingga benar-benar menjadi budaya ilmu maka negri Selangor akan mampu melahirkan modal insan cemerlang yang produktif dan sentiasa relevan.

UNISEL ke arah kecemerlangan!!

Comments :

0 comments to “UNISEL:EXCO Pendidikan Tinggi lancar PROJEK KULTUR TISU ”
 

x

Photobucket

e


Popular Posts

Followers


View My Stats

pautan lain

  • - Mesyuarat Agung Khas AMALNITA perihatin Pelancaran Tabung PDS AMALNITA dan anda
    2 years ago
  • "Paciaru" atau breakfast. - Yb Meru bersama Mr.Maniam turun padang memantau jalan2 berlubang di susur keluar highway Setia Alam ke Jln Meru dan Jln Korporat Kawasan Meru ...
    2 years ago

Ab

zwani.com myspace graphic comments

x

Photobucket

Recent Comment

ISLAMICITY

SEARCH THE TRUTH

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com