Pray For MH370

Pray For MH370

SYEIKH MARWAN CERITA PERIHAL ZIONIS, UMAT ISLAM DAN RAKYAT PALESTIN

Orang PAS adalah saudara kami dunia akhirat - Wakil Hamas


"Saya amat berterima kasih kepada saudara-saudara saya di Malaysia, terutama dari PAS kerana telah banyak membantu kami di Gaza Palestin yang bukan sedikit jumlahnya," tegas Syeikh Marwan dalam ceramah perdana bersama Tuan Guru Haji Nik Abdul Aziz Nik Mat di Stadium Malawati Shah Alam, sempena Muktamar PAS ke 55 baru-baru ini.

Menurutnya, sejarah pencerobohan rejim Yahudi ke atas bumi Palestin bukanlah perkara baru, malah sejak lama kerana ia adalah perkara yang Allah S.W.T. sebut dalam kitab suci al-Quran.

Katanya, jika Islam memerintah dunia, maka ia akan sentiasa membawa keadilan kepada semua, tetapi selain Islam sudah tentu penindasan akan terus berlaku tanpa mengenal orang-orang tua, wanita dan kanak-kanak termasuk harta benda awam menjadi korban seperti apa yang berlaku di Gaza, Palestin.

Walaupun perang senjata telah berkahir, tetapi rakyat Palestin menghadapi perang baru iaitu dikepung dengan tembok besar yang menyusahkan rakyat hingga terpaksa menyeberangi jalan-jalan liku, katanya.

Tidak cukup dengan itu katanya, tentera Zionis menggali lubang-lubang besar di bawah masjidil Aqsa dengan merosakkan kubur-kubur sebahagian para sahabat dan keadaan masjid berkenaan dalam bahaya.

"Kita juga tidak lupa bagaimana mereka memusnahkan masjid, universiti, sekolah, kilang-kilang yang menjadi tempat bekerja, rumah-rumah kediaman, membunuh ahli-ahli parlimen serta tokoh-tokoh pimpinan Hamas termasuk percubaan membunuh Perdana Menteri, Ismail Haniyyeh dengan segala peralatan canggih, sama helikopter, kereta kebal, mortar dan sebagainya.

"Saya secara peribadi amat berdukacita dengan sebahagian negara Arab dan umat Islam, kerana mereka hanya menjadi penonton kepada kejadian yang besar dalam sejarah tamadun manusia," tegas Syeikh Marwan. Mereka lupa tambah beliau, bahawa Masjidil Aqsa adalah kiblat pertama umat Islam, tiga masjid utama yang disebut oleh baginda Rasulullah untuk dikunjungi, apa yang penting umat Islam perlu sedar bahawa Yahudi bukan sahaja menjadi musuh kepada Arab, akan tetapi menjadi musuh kepada semua bangsa manusia di dunia ini.

mns/Zainudin Hashim/harakahdaily

Comments :

0 comments to “SYEIKH MARWAN CERITA PERIHAL ZIONIS, UMAT ISLAM DAN RAKYAT PALESTIN”
 

x

Photobucket

e


Popular Posts

Followers


View My Stats

pautan lain

  • - Mesyuarat Agung Khas AMALNITA perihatin Pelancaran Tabung PDS AMALNITA dan anda
    2 years ago
  • "Paciaru" atau breakfast. - Yb Meru bersama Mr.Maniam turun padang memantau jalan2 berlubang di susur keluar highway Setia Alam ke Jln Meru dan Jln Korporat Kawasan Meru ...
    2 years ago

Ab

zwani.com myspace graphic comments

x

Photobucket

Recent Comment

ISLAMICITY

SEARCH THE TRUTH

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com