Pray For MH370

Pray For MH370

JASA AKAN BERJASA LAGI DALAM MENYEBAR MAKLUMAT

Tidak cukup dengan media cetak serta eletronik, satu agensi iaitu Jabatan Hal Ehwal Khas yang diketuai oleh Datuk Fuad Hassan bekas ADUN Ulu Kelang akan dipewrhebatkan aktivitinya bagi membantu BN menangani apa jua yang dianggapnya sebagai berita FITNAH. Ini semua petanda bahawa PRU ke -13 kian hampir bagi mereka yang ingin berfikir.


JASA Akan Manfaatkan NGO Untuk Perjelas Isu SemasaKANGAR, 18 Nov (Bernama) -- Jabatan Hal Ehwal Khas (JASA) akan memanfaatkan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) bagi memperjelaskan pelbagai isu semasa secara tepat supaya masyarakat tidak membuat takfisran yang salah mengenai dasar negara.

Ketua Pengarahnya Datuk Fuad Hassan berkata bagi melicinkan urusan itu, JASA akan membekalkan segala maklumat mengenai perkembangan terkini kepada NGO untuk disalurkan kepada kumpulan sasaran mereka.

"Kita tidak mahu ada yang terpengaruh dengan fitnah dan tanggapan negatif yang bawa pihak tertentu.

Orang yang tak ada maklumat tepat akan terpengaruh dengan fitnah," katanya semasa melancarkan sekretariat NGO JASA Perlis di sini hari ini.

Beliau berkata, orang ramai perlu mendapat maklumat yang jelas dan tepat mengenai apa jua isu yang berlaku dalam negara supaya mereka tidak menjadi penyumbang kepada penyebaran fitnah.

JASA turut memberi penjelasan gagasan 1Malaysia yang diperkenalkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Razak supaya ia tidak dipandang negatif dan menganggapnya sebagai konsep yang boleh membawa kemudaratan kepada negara.

Katanya, pertubuhan-pertubuhan kaum juga perlu memahami konsep sebenar 1Malaysia supaya mereka dapat menyalurkan maklumat yang jelas mengenai konsep yang bertujuan mewujudkan suasana perpaduan kaum yang lebih sempurna.

BERNAMA

Comments :

0 comments to “JASA AKAN BERJASA LAGI DALAM MENYEBAR MAKLUMAT”
 

x

Photobucket

e


Popular Posts

Followers


View My Stats

pautan lain

  • - Mesyuarat Agung Khas AMALNITA perihatin Pelancaran Tabung PDS AMALNITA dan anda
    2 years ago
  • "Paciaru" atau breakfast. - Yb Meru bersama Mr.Maniam turun padang memantau jalan2 berlubang di susur keluar highway Setia Alam ke Jln Meru dan Jln Korporat Kawasan Meru ...
    2 years ago

Ab

zwani.com myspace graphic comments

x

Photobucket

Recent Comment

ISLAMICITY

SEARCH THE TRUTH

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com