Pray For MH370

Pray For MH370

SEGERALAH KEMASKINI PENAMAAN AKAUN KWSP ANDA

Pengurus Besar Perhubungan Awam KWSP Nik Affendi berkata tanpa penamaan, waris anggota perlu mengemukakan pelbagai dokumen seperti surat kuasa mentadbir, surat probet atau perintah pembahagian pengeluaran simpanan anggota dan proses mendapatkan dokumen itu mengambil masa yang lama.

Saudara hanya perlu mengisi borang KWSP 4 dan menghantarnya kepada pejabat KWSP berdekatan, dan borang ini boleh didapati di pejabat-pejabat KWSP atau dimuat turun daripada laman web myEPF di www.kwsp.gov.my.

Hanya 23 peratus buat penamaan KWSP

KUALA LUMPUR: Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) mengadakan kempen kesedaran bagi mengingatkan anggotanya supaya membuat penamaan simpanan berikutan hanya 23 peratus daripada 12.4 juta anggota yang sudah berbuat demikian ketika ini.

Pengurus Besar Perhubungan Awam KWSP, Nik Affendi Jaafar, berkata kempen kesedaran bermula hari ini bertujuan melindungi kebajikan keluarga sekiranya seseorang anggota meninggal dunia.

Beliau berkata dengan adanya penamaan, proses urusan bayaran pengeluaran kepada waris anggota dapat dipercepatkan, sekali gus dapat mengelak orang yang tersayang daripada menderita.

“Sejajar kempen ini, KWSP akan menyiarkan iklan radio dan akhbar mulai hari ini hingga 21 Disember bagi mengingatkan anggota supaya membuat dan mengemas kini penamaan KWSP mereka.

“Penamaan yang dikemas kini dapat memastikan simpanan anggota dibayar kepada waris yang dinamakan dengan segera,” katanya dalam kenyataan di sini, semalam.

Nik Affendi berkata tanpa penamaan, waris anggota perlu mengemukakan pelbagai dokumen seperti surat kuasa mentadbir, surat probet atau perintah pembahagian pengeluaran simpanan anggota dan proses mendapatkan dokumen itu mengambil masa yang lama.

“Sebagai anggota KWSP, adalah penting untuk mereka sentiasa mengemas kini penamaan terutama jika berlaku sebarang perubahan dalam hidup seperti berkahwin, berlaku penceraian atau mendapat cahayamata,” katanya.

Menurutnya untuk membuat penamaan, anggota hanya perlu mengisi borang KWSP 4 dan menghantarnya kepada pejabat KWSP berdekatan, dan borang ini boleh didapati di pejabat-pejabat KWSP atau dimuat turun daripada laman web myEPF di www.kwsp.gov.my.

Bernama

Comments :

0 comments to “SEGERALAH KEMASKINI PENAMAAN AKAUN KWSP ANDA”
 

x

Photobucket

e


Popular Posts

Followers


View My Stats

pautan lain

  • - Mesyuarat Agung Khas AMALNITA perihatin Pelancaran Tabung PDS AMALNITA dan anda
    2 years ago
  • "Paciaru" atau breakfast. - Yb Meru bersama Mr.Maniam turun padang memantau jalan2 berlubang di susur keluar highway Setia Alam ke Jln Meru dan Jln Korporat Kawasan Meru ...
    2 years ago

Ab

zwani.com myspace graphic comments

x

Photobucket

Recent Comment

ISLAMICITY

SEARCH THE TRUTH

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com