Pray For MH370

Pray For MH370

JOM TANGANI GEJALA SOSIAL

KENYATAAN MEDIA
MAC 23, 2009 (SELASA)

KOLABORASI SEMUA ‘STAKEHOLDERS’ TERAMAT PENTING (‘CRUCIAL’) BAGI MENJAYAKAN PROGRAM
MENANGANI GEJALA SOSIAL SECARA TUNTAS

Selaku Pengerusi Jawatankuasa Induk Menangani Gejala Sosial Negeri Selangor saya menyeru kepada semua pihak daripada jabatan dan agensi kerajaan, syarikat swasta, ahli akademik, ahli korporat, NGO, persatuan belia dan wanita, aktivis masyarakat, kaunselor, pesara, remaja dan belia, PIBG, Majlis Permuafakatan Tadika Selangor (MPTS), Majlis Permuafakatan Mahasiswa Selangor (MPMS), Majlis Permuafakatan Institusi Pendidikan Islam Selangor (MAPPIS), sekolah-sekolah, Universiti/kolej, institusi keagamaan, JKKK, Kelab remaja dll.


Semua boleh menerima kenyataan bahawa untuk mengatasi gejala social yang semakin meruncing memerlukan tindakan menyeluruh, sepadu dan dirancang teliti. Ia memerlukan pendekatan inklusif yang mampu mensinergi sumber kepakaran, masa, tenaga, wang ringgit dan segala sistem sokongan.

Saya menyeru kepada semua pihak yang terlibat dan berpengalaman serta mereka yang benar-benar mahu Selangor bebas daripada gejala sosial tampil ke depan untuk membantu kerajaan Negeri Selangor yang berikhtiar sedaya upaya untuk membanteras perkara negatif ini.

Sila hubungi Pegawai Penyelaras Jawatankuasa Menangani Gejala Sosial

EN AZREEN Tel : 0355447215


Dr Hjh Halimah Ali
Exco Pendidikan, Pendidikan Tinggi Dan
Pembangunan Modal Insan Negeri Selangor
Merangkap Adun Selat Klang.

Read More “JOM TANGANI GEJALA SOSIAL”  »»

SIAKAP SENOHONG GELAMA IKAN DURI CAKAP BOHONG AKAN JADI MENTERI

MP yang disebut Zahrain akan "melompat" jika Peristiwa 16 September 2008 benar-benar berlaku selain Ghapur (kiri), ialah Datuk Seri Anifah Aman (BN-Kimanis), Datuk Bung Moktar Radin (BN-Kinabatangan), Datuk Chua Soon Bui (Bebas-Tawau) dan Datuk Eric Majimbun (Bebas-Sepanggar).

Nama lain yang disebut ialah Dr Mohd Puad Zarkashi (BN-Batu Pahat), Datuk Seri Tengku Azlan Sultan Abu Bakar (BN-Jerantut) dan Tengku Razaleigh Hamzah (BN-Gua Musang).

Zahrain juga mendakwa seorang timbalan speaker dikatakan akan menyertai PKR

Ghapur: Zahrain penipu besar


Ahli parlimen Kalabakan, Datuk Abdul Ghapur Salleh, yang dinamakan sebagai satu daripada lapan MP yang akan berpaling tadah kepada pembangkang pada 16 Sept membidas Datuk Seri Zahrain Hashim yang didakwa menipu di Dewan Rakyat.

Bekas MP PKR yang mengisytiharkan dirinya sebagai ahli bebas itu, minggu lalu mendedahkan bahawa Abdul Ghapur yang mewakili Umno Sabah dinamakan antara kumpulan berkenaan.

Menurut Ghapur, Zahrain telah melakukan satu penipuan besar.

Sehubungan itu, beliau mahu ahli parlimen dari Bayan Baru itu segera menarik semula kenyataannya dan menyenaraikan mereka yang dikatakan akan berpaling tadah itu.

Abdul Ghapur juga mencabar Zahrain mendedahkan nama 30 MP yang dikatakan akan menyertai ketua umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam rancangan Pakatan Rakyat untuk menumbangkan kerajaan Barisan Nasional, jika apa yang didakwanya sebelum ini adalah benar.

Beliau juga memberi amaran kepada Umno agar tidak menerima Zahrain sebagai ahlinya kerana jika bekas ketua PKR Pulau Pinang itu sanggup berpaling tadah terhadap Anwar, dia juga, katanya, suatu hari nanti akan menikam pemimpin BN juga.

Selain Ghapur (kiri), MP dari Sabah yang dinamakan oleh Zahrain ialah Datuk Seri Anifah Aman (BN-Kimanis), Datuk Bung Moktar Radin (BN-Kinabatangan), Datuk Chua Soon Bui (Bebas-Tawau) dan Datuk Eric Majimbun (Bebas-Sepanggar).

Nama lain yang disebut ialah Dr Mohd Puad Zarkashi (BN-Batu Pahat), Datuk Seri Tengku Azlan Sultan Abu Bakar (BN-Jerantut) dan Tengku Razaleigh Hamzah (BN-Gua Musang).

Zahrain juga mendakwa seorang timbalan speaker juga dikatakan akan menyertai PKR.

Hazlan Zakaria/malaysiakini
===============================================================
Pengundi Bayan Baru desak Zahrain kosong kerusi


Ahli parlimen Bayan Lepas yang keluar PKR baru-baru ini dan menjadi calon Bebas, Datuk Zahrain Mohd Hashim menerima kejutan hari ini apabila menerima petisyen yang mengandungi 2,108 tandatangan, mendesaknya mengosongkan kerusinya sebelum Dewan Rakyat bersidang mulai esok.

ADUN Pantai Jerejak, Sim Tze Tsin berkata, tandatangan itu dikutip dalam tempoh dua hari dari kalangan pengundi di sekitar pasar Bayan Baru dan Tapak Pesta di Sungai Nibong, Pulau Pinang.

DUN Pantai Jerejak terletak di bawah Parlimen Bayan Baru.

"Ramai yang merasa tertipu dengan tindakan Zahrain keluar parti, jadi kita terpaksa menghantarr mesej ini kepadanya," kata Sim yang juga timbalan ketua Angkatan Muda PKR Pulau Pinang.

"Saya diberitahu yang Zahrain terperanjat dan pucat sewaktu menerima petisyen tersebut, tetapi beliau tetap menerimanya," katanya.

Zahrain keluar PKR pada 12 Februari lalu selepas mengecam Ketua Menteri Pulau Pinang yang juga setiausaha agung DAP, Lim Guan Eng sebagai "seorang diktator dan perkauman.
Susan Loone/Malaysiakini

Read More “SIAKAP SENOHONG GELAMA IKAN DURI CAKAP BOHONG AKAN JADI MENTERI”  »»

APA ALASAN SERTA JAWAPAN KITA JIKA DITANYA......

Read More “APA ALASAN SERTA JAWAPAN KITA JIKA DITANYA......”  »»
 

x

Photobucket

e


Popular Posts

Followers


View My Stats

pautan lain

  • - Mesyuarat Agung Khas AMALNITA perihatin Pelancaran Tabung PDS AMALNITA dan anda
    8 years ago
  • "Paciaru" atau breakfast. - Yb Meru bersama Mr.Maniam turun padang memantau jalan2 berlubang di susur keluar highway Setia Alam ke Jln Meru dan Jln Korporat Kawasan Meru ...
    8 years ago

Ab

zwani.com myspace graphic comments

x

Photobucket

Recent Comment

ISLAMICITY

SEARCH THE TRUTH

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com