Pray For MH370

Pray For MH370

ALLAH GLORY BE TO YOU!

Show us your signs that will strike us that will open the barriers from obeserving your existence! amin

Read More “ALLAH GLORY BE TO YOU!”  »»

Tipu Mahasiswa : modul selama-lamanya kerajaan BN di UNIVERSITI?

Kenapa mahasiswa disekat kebebasan mereka untuk melalui pilihanraya kampus yang telus dan adil? Kenapa tidak beri ruang dan peluang untuk menonjolkan bakat kepimpinan, daya saing dan pemilihan yang sihat. Kenapa perlu menimbulkan suasana yang membangkitkan kekecewaan dan rasa tidak puas hati kerana peraturan pemilihan yang menimbul seribu satu kemusykilan.
Bagaimana mungkin masyarakat di Malaysia boleh melahirkan pemimpin yang berwibawa sekiranya pemimpin pelapis dicelarukan pemikiran mereka dan ditanam kecurigaan maksima di kalangan pelajar?!!
  SESUNGGUHNYA TIDAK HAIRAN sekiranya fenomena orang muda tidak mendaftarkan diri sebagai pengundi kemungkinan besar adalah daripada kelunturan kepercayaan kepada sistem pengundian yang dijalankan di dalam negara.


Mahasiswa sepatutnya digalakkan menyerlah kemampuan diri

Read More “Tipu Mahasiswa : modul selama-lamanya kerajaan BN di UNIVERSITI?”  »»

Thank you ALLAH...from all of us MALAYS, CHINESE, INDIANS,ENGLISH..

You give us everything. We belong to you. You are the greatest!

Read More “Thank you ALLAH...from all of us MALAYS, CHINESE, INDIANS,ENGLISH..”  »»

PERPUSTAKAAN NEGERI BUAT PERSIAPAN UNTUK PINDAH

Perpustakaan TUN UDA SHAH ALAM akan berpindah ke seksyen 9 SHAH ALAM

Untuk melicinkan proses perpindahan dan keselamatan bahan-bahan yang terlibat lembaga pengarah PERBADANAN PERPUSTAKAAN AWAM SELANGOR memutuskan untuk membenar perpustakaan ini di tutup sementara untuk orang awam.
Kerajaan negeri telah membina sebuah perpustakaan yang baru yang bernilai RM70 juta dan sudah fasa terakhir untuk siap sepenuhnya. Justeru, perpustakaan Tun Uda perlu menumpu perhatian untuk proses perpindahan yang dijangka akan berlangsung tidak lama lagi.
Orang ramai digalakkan untuk mengunjungi perpustakaan daerah atau perpustakaan yang ada di PIHAK BERKUASA TEMPATAN seperti MBPJ dan lain-lain.
Baki 93 buah perpustakaan beroperasi seperti biasa di seluruh Selangor.

http://www.ppas.gov.my/v3/

Read More “PERPUSTAKAAN NEGERI BUAT PERSIAPAN UNTUK PINDAH”  »»

zikir ubat hati

Read More “zikir ubat hati”  »»

Kpg Baru Sg Lima, Pulau Ketam: lawatan ADUN,MP, EXCO

Kpg Sg Lima Pulau Ketam, DUN SELAT KLANG

YB MANIKAVASAM,ahli PARLIMEN KAPAR, YB EAN YONG, EXCO KPG BARU bersama ADUN SELAT KLANG YB DR HJH HALIMAH ALI ke majlis sambutan tahun baru Cina. ADUN Selat Klang telah menyediakan barang-barang dapur seperti minyak, gula, beras dll untuk warga emas, orang miskin, orang kurang upaya.Selain itu hadiah untuk anak cemerlang UPSR dan PMR dan 'angpau' untuk warga emas dan kanak-kanak juga diberi untuk menceriakan lagi mereka.
Untuk sampai ke Pulau Ketam perlu menyemberangi mengguna bot.Namun kerana mahu bersma merikan kaum Tionghua wakil-wakil rakyat PAKATAN RAKYAT sanggup melakukan itu semua.

Read More “Kpg Baru Sg Lima, Pulau Ketam: lawatan ADUN,MP, EXCO”  »»

COKE ORIGINAL RECIPE: POINT TO PONDER

Coke's recipe is one of the most closely guarded secrets in American commerce, steeped in cloak-and-dagger lore. After businessman Asa Griggs Candler bought out Pemberton--who also conjured up cough medicines and blood purifiers, among other things--in 1887 for $2,300, the exact recipe for 7X was placed in the vault in an Atlanta bank. It's been reported that only two company employees are privy to its ingredients and how they're mixed at any given time--and that those two aren't allowed to travel together out of fear that a traveling accident might take both of their lives.

Pemberton had reportedly hit upon the formula for Coke in an attempt to overcome the addiction to morphine he contracted after the Civil War, so it's perhaps not surprising that, in addition to alcohol, the drink originally contained Coca leaves laced with cocaine. After Atlanta passed a local prohibition ordinance in the 1890s, the company took the booze out of the formula, and the company has used cocaine-free coca leaves since 1904.

Full Report HERE

Read More “COKE ORIGINAL RECIPE: POINT TO PONDER”  »»

Selamat menyambut maulidur rasul 365 hari setahun!

Ya Allah berikanlah nur cahayaMu daripada keindahan asmaul husna kepada kami insan biasa

Read More “Selamat menyambut maulidur rasul 365 hari setahun!”  »»

RAJA TAN SRI ARSHAD CANSELOR BARU UNIVERSITI SELANGOR

Unisel: Pelantikan Raja Arshad bukti Selangor telus
Harakahdaily

SHAH ALAM, 14 Feb: Pelantikan Raja Tan Sri Arshad Raja Tun Uda (gambar) sebagai Canselor Universiti Industri Selangor (Unisel) bukti ketelusan dan kebertanggungjawab Kerajaan Selangor yang memilih professional berpengalaman luas sebagai peneraju sebuah universiti yang berperanan melahirkan generasi muda berkemahiran tinggi dan berilmu.

Pengerusi Jawatankuasa Tetap Pendidikan, Pendidikan Tinggi dan Pembangunan Modal Insan negeri, Dr Halimah Ali berkata, Raja Arshad dilantik Canselor Unisel yang baharu bagi menggantikan Datin Seri Rosmah Mansor manakala Ketua Pengarah Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA), Tan Sri Ismail Adam dilantik sebagai Pro-Canselor Unisel.

“Pelantikan kedua-dua tokoh ini berkuatkuasa pada 21 Februari 2011. Tempoh pelantikan Rosmah sebagai Canselor Unisel telah tamat pada 5 Februari lalu,” ujarnya pada sidang media mengenai pelantikan itu, di sini, petang.

Beliau menambah, Kerajaan Selangor berbangga apabila kedua-dua tokoh ekonomi dan pentadbiran itu menerima pelantikan itu dan berharap Unisel akan terus mencapai kejayaan lebih gemilang pada masa akan datang.

“Kerajaan Negeri yakin dan percaya, gabungan dua tokoh professional dan berpengalaman ini akan memberi manfaat yang besar kepada pelajar dan rakyat Selangor khasnya kerana Unisel adalah milik rakyat negeri ini,” ujarnya yang juga Adun Selat Klang.

Raja Arshad berpengalaman luas dalam bidang ekonomi dan pentadbiran. Beliau adalah Pengarah Sime Darby Berhad, anggota Panel Kajian Semula Pencukaian (Tax Panel Review).

Beliau juga adalah Pengarah Pro-Canselor Unisel, Pengerusi Yayasan Raja Muda Selangor, anggota Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia, Fellow Institut Akauntan Bertauliah England dan Wales, anggota Institut Akauntan Malaysia.

Raja Tan Sri Arshad juga ahli Institut Akauntan Awam Bertauliah selama 24 tahun termasuk tiga tahun sebagai Presiden. Beliau juga adalah bekas Pengerusi Eksekutif PricewaterhouseCoopers (PwC) Malaysia.

Tan Sri Ismail Adam dilantik sebagai Ketua Pengarah JPA pada tahun 2004 sehingga sekarang. Beliau juga dalah Ketua Setiausaha Kementerian Kesihatan Malaysia sejak tahun 2000.

Beliau menceburi sektor perkhidmatan awam pada 1972 sebagai Penolong Pengarah Kementerian Perdagangan dan Industri selama tiga tahun.

Sejak itu beliau bertukar ke beberapa jawatan antaranya Penyelaras Program di Institut Pentadbiran Awam (INTAN), Ketua Pegawai Pentadbir di Jabatan Statist

ik Malaysia, Ketua Unit Perancangan JPA dan Timbalan Ketua pengarah JPA.

Read More “RAJA TAN SRI ARSHAD CANSELOR BARU UNIVERSITI SELANGOR”  »»

Kekuatan seorang 'pemimpin' kecil yang menjatuhkan kuku besi HOSNI MUBARAK

Setiap insan dibekalkan dengan potensi luar biasa. Wanita muda yang menunjuk keyakinan luarbiasa dan pengaruh yang mencetus kejutan berimpak fenonomenal membuktikan masyarakat Mesir yang sudah terlalu sabar dengan pemerintahan kukubesi Hosni Mubarak telah bangkit pantas daripada tidur lena dan mula mampu menunjukkan kekuatan rakyat luar biasa.
   Langkah berstrategi si wanita muda ini menghasilkan natijah yang hampir tidak boleh dipercayai dunia dan memalukan Israel dan sekutunya AMERIKA SYARIKAT dan sudah tentu menjadi satu tanda ingat kepada mereka untuk lebih berhati-hati menghadapi kebangkitan rakyat dan luar negara yang mengikuti

Read More “Kekuatan seorang 'pemimpin' kecil yang menjatuhkan kuku besi HOSNI MUBARAK”  »»

Muslimat Selat Klang mengadakan solat hajat perdana di masjid NURUL AMIN

Manusia hanya mampu berikhtiar. Yang menentukan kesudahannya ialah Allah swt.Justeru sesudah ikhtiar maksima yang terancang berstrategi dengan keikhlasan hati, maka langkah seterusnya ialah bermunajat kepada Allah swt.Allah yang mampu membuka pintu hati manusia yang memang sengaja menghancurkan ummah.Ada golongan pengikut yang tidak sedar apa yang mereka ikuti dan natijah perbuatan mereka yang bersekongkol dengan penyebar fitnah dan penipu rakyat yang pakar.
Muslimat juga perlu memohon kepada Allah swt agar hati bersih supaya cahaya iman boleh menerobos masuk ke dalam.Ini memungkinkan taufiq dan hidayah Ilahi menyerap masuk untuk mempertingkatkan ketahanan jiwa yang menjadi perisai utama seorang pejuang.

Read More “Muslimat Selat Klang mengadakan solat hajat perdana di masjid NURUL AMIN”  »»

KERAJAAN SELANGOR TERUSKAN USAHA SERIUS PERANGI WABAK ZINA

13.2.11
DATARAN SHAH ALAM

     Penyakit kronik yang berupa maksiat seperti zina tidak akan terhapus dengan usaha yang tidak berterusan kerana ia terhasil daripada jahiliyyah mendalam dikalangan masyarakat.Zina berleluasa kerana pihak berkuasa tidak memandang serius kepada bahayanya, jauh sekali untuk melabelkannya sebagai punca utama kepada fenomena destruktif seperti buang bayi,jual bayi, penyakit puan,penyakit tuan, HIV/AIDS.
Isu bayi yang baru dilahir samada yang masih hidup mahupun yang sudah terkulai layu, bahkan ada yang sudah dibaham anjing liar menjadi satu tumpuan sekejap-sekejap sang pencari publisiti.Ramailah yang bersuara seolah-olah mereka tokoh pejuang hak kemanusiaan sibayi malang.Kemudian pembicara tadi senyap sepi sehinggalah ada bayi lain pula dijumpai dengan keadaan serupa atau lebih kurang serupa.
   Mungkin ada seorang dua yang berbicara serius dan menekuni kebarangkalian membanteras masalah kecelaruan waris dan ancaman ketagih aksi dosa ini.Namun suara mereka terkurung di sudut kecil dalam kosmos pemerintahan/urus tadbir negara yang tidak peduli bab dosa pahala dalam erti sebenarnya.Maka tidak kedengaran suara tulus yang tenggelam dek hingar bingar kehidupan hedonisme yang tercorak oleh kerajaan yang tidak berorientasikan sistem Tuhan. 'Master mind' yang mengaut keuntungan melimpah daripada 'keperluan'terwujud atas desakan nafsu seperti perlu asmara walaupun tanpa ikatan pernikahan yang sah.Perlu kepada bajet hotel tempat memuas nafsu, perlu kepada muqaddimah zina seperti bunga, coklat, kain,baju dan apa-apa sahaja yang dicipta secara kreatif oleh pengusaha opportunis yang boleh mengkaburkan mata hati si penerima sehingga tidak kenal dosa.

SERIUS
Kerajaan Pakatan Rakyat Selangor tidak mahu remaja-belianya rosak kerana sistem yang sepatut mendidik mereka membiar mereka lalai dan leka hingga terjebak ke kancah maksiat yang boleh mengakibatkan kehancuran masa depan mereka.
Justeru, di bawah JAWATANKUASA INDUK MENANGANI GEJALA SOSIAL NEGERI SELANGOR menetapkan di antara fokus utamanya ialah kempen anti zina. Memandangkan kajian trend kemuncak perlakuan zina ialah MALAM MERDEKA, MALAM TAHUN BARU MASEHI dan malam ST .. VALENTINE's day, maka pasukan khas yang mensinergikan kolaborasi jabatan-jabatan dan agensi kerajaan yang penting seperti JAIS, PDRM,PBT,AADK,RELA dan mobilisasi AJK MASJID/JKKK dan penglibatan NGO-NGO serta pimpinan masyarakat setempat dan aktivis sosial.

S'gor perluas kempen anti zina, banteras gejala sosial
Malaysiakini

Feb 13, 11 9:35pm

Rentetan kejayaan Kempen Anti Zina siri satu dan dua sebelum ini telah membuatkan kerajaan negeri Selangor meneruskan kempen tersebut sehinggalah isu gejala sosial yang melanda masyarakat dapat dibanteras, lapor TV Selangor.

selangor anti-zina campaign halimah and khalid ibrahimMenurut Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim, sejak kempen ini diperkenalkan oleh kerajaan negeri, ia telah mendapat sambutan yang menggalakkan daripada pelbagai pihak.

"Saya berasa amat gembira apabila diberitahu sambutan anti zina kedua yang diadakan pada malam sambutan tahun baru yang sama, amat menggalakkan, telah berjaya mengumpulkan lebih daripada 5,000 sukarelawan," katanya.

Menurut beliau lagi, kempen seperti ini adalah bertujuan untuk memberi kesedaran kepada masyarakat Melayu beragama Islam dan bukan bertujuan untuk menakut-nakutkan masyarakat bukan Islam.

selangor anti-zina campaign convoy"Kempen anti zina ini bukanlah untuk mengganggu masyarakat bukan Islam tetapi adalah tanda amaran kepada umat Islam, dan ini bukan dianggap sebagai serbuan tetapi peringatan kepada orang Islam dan menjadi tanggungjawab mereka dalam mencegahnya," katanya. Simbolik

Beliau yang bercakap ketika merasmikan Majlis Pelancaran Kempen Anti Zina Siri 3 yang diadakan di Dataran Shah Alam sebagai simbolik pelancaran ini Menteri Besar telah melepaskan sekumpulan konvoi yang disertai oleh 80 buah kereta dan 30 buah motosikal berkuasa tinggi.

Kumpulan yang dianggarkan kira-kira 500 orang ini akan berpusing seluruh Shah Alam sebagai "tanda amaran" untuk memberitahu orang awam bahawa kempen ini telah bermula sambil membunyikan hon.

selangor anti-zina event crowdKempen siri kali ketiga ini mempunyai 3 fasa, iaitu fasa pertama adalah majlis pelancaran oleh Menteri Besar, manakala fasa kedua pula akan bermula pada jam 8 malam hingga 2 pagi, melibatkan sukarelawan yang terdiri daripada NGO yang diketuai oleh Yayasan Amal Malaysia Cawangan Selangor akan mengedarkan risalah mengenai bahaya zina kepada masyarakat.

Antara NGO yang terlibat adalah Briged Amal, Angkatan Belia Malaysia (ABIM), Perkim (Selangor), Bakewanis dan lain-lain lagi.

Fasa ketiga bermula jam 2 pagi hingga 6 pagi, di mana akan menggempur beberapa lokasi dan premis yang telah dikenalpasti untuk diperiksa, kempen ini melibatkan semua jabatan dan agensi kerajaan, antaranya Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS), Agensi Anti Dadah Kebangsaan (AADK), Polis Diraja Malaysia (PDRM) dan lain-lain jabatan yang berkaitan dalam penguatkuasaan.

prostitution, desa mentari, police raidKempen Anti Zina merupakan salah satu aktiviti yang dirancang oleh Program Generasi Idaman Selangor (GeMS) yang merupakan satu program khusus yang diwujudkan di bawah Jawatankuasa Tetap Pendidikan, Pendidikan Tinggi dan Pembangunan Modal Insan.

Khalid berkata kerajaan negeri sentiasa komited dalam menangani isu gejala sosial di Selangor apabila kempen seumpama ini dijalankan secara berterusan dari semasa ke semasa bagi mewujudkan persekitaran yang aman dan tenteram.

Read More “KERAJAAN SELANGOR TERUSKAN USAHA SERIUS PERANGI WABAK ZINA”  »»

BRAVE GIRL CREATED HISTORY AT TAHRIR SQUARE

Apabila keyakinan memuncak, kesedaran meluap dan keperluan melangit maka lahir satu kekuatan luar biasa yang mendorong gadis muda menyeru dengan lantang semua yang boleh dicapai melalui media baru internet yang dikembang secara viral untuk mendesak dan mencabar ribuan manusia berpusu-pusu dan bertahan lama hingga berjaya menggugurkan HOSNI MUBARAK daripada kerusi PRESIDEN yang telah disandang 30tahun lamanya.

ALLAHUAKBAR!!

Read More “BRAVE GIRL CREATED HISTORY AT TAHRIR SQUARE”  »»
 

x

Photobucket

e


Popular Posts

Followers


View My Stats

pautan lain

  • - Mesyuarat Agung Khas AMALNITA perihatin Pelancaran Tabung PDS AMALNITA dan anda
    8 years ago
  • "Paciaru" atau breakfast. - Yb Meru bersama Mr.Maniam turun padang memantau jalan2 berlubang di susur keluar highway Setia Alam ke Jln Meru dan Jln Korporat Kawasan Meru ...
    8 years ago

Ab

zwani.com myspace graphic comments

x

Photobucket

Recent Comment

ISLAMICITY

SEARCH THE TRUTH

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com