Pray For MH370

Pray For MH370

15 Ribu Jawatan Kosong di Selangor menggamit Anda

Kepesatan ekonomi dan kemasukan pelabur 
asing yang begitu rancak menjadikan negeri Selangor sebuah negeri idaman buat para pelabur dalam mahupun luar negara. Sila lihat jadual GDP (Keluaran dalam negeri kasar, KDNK) di bawah. Justeru, kekosongan jawatan di Selangor yang perlu dipenuhi berada di paras "kritikal yang mesti diisi segera" dan memerlukan perhatian yang serius sebelum majikan mengambil inisiatif mengundang pekerja asing secara " rasmi atau tidak rasmi" ke dalam organisasi mereka.
Orang luar  terpaksa mengharung lautan berombak (dengan bot atau tongkang) , membelah awan nan biru (dengan pesawat atau belon) dan paling tidakpun terpaksa bayar duit minyak, tol atau silap haribulan saman AES atau perangkap laju. Anda rakyat Selangor, paling jauh antara Semenyih dan Ulu Bernam atau Ulu Langat dan Kuala Langat. Tetapi anda di Selangor tidak perlu itu semua. Sekadar "start" motor atau paling teruk terpaksa naik dua tiga bas atau dua kali tukar komuter atau LRT.


Jika anda terlalu memilih kerja atau menginginkan tangga gaji yang mahal, dua senario boleh kita fikirkan. Jika anda mahukan pendapatan mingguan
seperti yang digambarkan oleh rajah di sebelah,
anda terpaksa berhijrah ke negara barat seperti Kanada, USA, atau Australia. Mungkin anda perlu belajar ke suatu tahap pendidikan yang lebih tinggi dari apa yang anda miliki sekarang. Contohnya jika anda pemegang ijazah sarjana, anda mungkin perlu mendaftar di Universiti untuk mendapatkan PhD. Itupun membawa banyak masalah. Apapun, peluang pekerjaan di  luar negara  di SINI.

Senario kedua, jika anda terlalu memilih kerja untuk mengisi 15 ribu kekosongan kerja  di Selangor, orang luar Selangor atau Malaysia bila-bila sahaja mahu bekerja di Selangor khususnya.

Untuk maklumat selanjutya di

Cabaran Buat Anda Yang Masih Mencari-cari
Read More “15 Ribu Jawatan Kosong di Selangor menggamit Anda”  »»

ANDA MENGENALI LELAKI DI BAWAH? BENARKAH IA BANGGA MENYEBAR FITNAH, MAKSIAT DAN TAGHUT?!?!?! Lihat siapa penaungnya!

Manusia biasa seperti kita tidak maksum atau sunyi (bebas) dari melakukan dosa kecil atau besar kepada Allah swt. Dosa kepada manusia atau makhluk Allah jauh bezanya dengan dosa atau maksiat kepada Sang Pencipta-Pemilik makhluk. Dosa dan kezaliman yang kita lakukan kepada makhluk wajib memohon kemaafan  kepada individu atau kumpulan yang kita telah zalimi atau fitnah.

Berbeza dengan dosa dan maksiat yang kita lakukan kepada Allah swt. Kita diperintahkan untuk memohon keampunan serta bertaubat dengan taubat nasoha. Maksiat yang kita lakukan dengan menentang perintah serta larangan Allah dek kelemahan atau tidak dapat mengawal nafsu sendiri, usah dilakukan di khalayak ramai, tidak diceritakan kepada orang lain serta tidak merasa bangga dengan maksiat yang telah terlanjur. Setelah melakukan taubat mengikut syarat-syaratnya seperti merasa bersalah dan menyesal akan tidak mengulangi dosa yang sama serta memohon keampunan Allah seraya menambahkan amalan soleh, kita sewajarnya merasa malu yang teramat sangat.

Penulis merasa terpanggil untuk menjelaskan isu menyebarkan cerita maksiat, mengalakkan budaya menfitnah serta menuduh perlakuan seks dan zina tanpa saksi yang cukup syarat dan sekaligus mengajak para remaja serta belia mengamalkan budaya hedonisme, lucah dan tidak bermoral. Kemudian berita fitnah akan dikutip dan disalin sebagai  "copy and paste" di blog dan laman sosial yang lain seperti facebook. Tidak malukah kita sebagai seorang yang mengaku Muslim dan beriman kepada Hari Pembalasan apabila kita ditertawakan serta agama kita diperlekehkan oleh penganut agama lain?

 

Penulis pernah pada tahun 2008 difitnah oleh Jamil Isa dari MyKMU.net yang menuduh penulis telah ditangkap berkhalwat di sebuah hotel (Crystal Crown) di Pelabuhan Klang di suatu malam walhal  penulis telah bersama dua Ahli Parlimen Pakatan Rakyat berforum di Kuala Selangor. Penulis serta keluarga dapat  merasakan bagaimana tertekan dan sedihnya apabila dituduh sebegitu rupa oleh "-anjing-anjing UMNO-BN" yang berselindung disebalik slogan-slogan seperti " demi Islam......"Beginilah personaliti, perangai, syahsiah, perilaku, akhlak dan gaya hidup seorang yang bergelar Muslim yang suka dan berasa bangga dapat menyebarkan fitnah, mengalakkan maksiat, menyokong taghut dan mewujudkan kucar kacir serta keruntuhan moral remaja dan belia dalam masyarakat. Tidak perlu Majlis Fatwa Kebangsaan bersidang untuk membincangkan sama ada perlakuan individu begini apa hukumnya di sisi agama serta wajarkah dihebahkan kedurjanaannya? Kenapa tidak? Individu sebegini menjadi ikutan serta ikon kepada para blogger pro maksiat. Individu sebegini  telah melakukan "  amr bil munkar wan nahyu anil ma'ruf" AtTaubah:67

Apa yang ditulis oleh blogger taghut ini dikutip dan disebarkan oleh para blogger pro hedonisme dan liberalisme.  Jika Singapura mampu memberhentikan biasiswa pelajar Malaysia yang mengendalikan blog seks, inikan pula Malaysia yang diwarwarkan sebagai negara Islam contoh. Di mana Peguam Negara?

Di mana
Di mana

Dalam Islam, semua pintu maksiat dan dosa hendaklah ditutup dan menjadi tanggungjawab Pemerintah untuk  memelihara kemaslahatan manusia sejagat dan menghindari dari kejahatan (mafsadat) baik di dunia dan akhirat,.Tujuan tersebut akan hanya tercapai melalui penguatkuasaan. Waktu yang sama , segala makrufat atau kebaikan hendaklah dipromosikan dan diberi galakan yang sewajarnya bukan sekadar melepaskan batuk di tangga.

Dalam konteks melindungi maslahah awam, ianya berkait rapat dengan tiga perkara utama iaitu:


(i) Maslahah daruriyyat iaitu memelihara keperluan asas (agama, nyawa, aqal, zuriat dan harta)

(ii) Maslahah hajiyyah iaitu memelihara kepentingan manusia dalam memenuhi keperluan sampingan.

(iii) Maslahah tahsiniyah iaitu memelihara keselesaan dan keharmonian serta kecerian hidup.


 Dalam masyarakat kita di Malaysia masakini, perasuah, pemfitnah, penyamun, penzalim, pemakan harta anak yatim, pengkhianat negara, penzina, pemabuk dan kaki botol, pengampu, penyalahguna kuasa, pemecah amanah, pemunggah khazanah negara dan seumpamanya diberi pangkat, kedudukan, penghormatan dan sanjungan oleh rakyat dan masyarakat. Kita telah hilang neraca buruk baik atau meter iman kita telah jahanam. Kita tidak dapat membezakan yang HAQ dan yang BATIL, yang HALAL dan yang HARAM, yang SOLEH dan yang TOLEH, yang MENINDAS dan yang TERTINDAS. Lihat sajalah gambar-gambar di atas. KITA KENAL MEREKA, mereka merupakan adik kita, abang kita, jiran kita, saudara kita, besan kita, menantu kita, orang kampung kita, kenalan kita dan PEMIMPIN NEGARA KITA. Sebagai contoh  lihat di bawah profil seorang individu yang dibela dan dijadikan IKON di alam maya memiliki beberapa identiti.


Pangkalan Data Pesalah Rasuah
No Pengenalan Diri    :    RF 142863
Nama   : Wan Muhammad Azri bin Wan Deris
No Kes  : B-06B-68-2011
Mahkamah    :  
Hakim   : Y. A. Linton Albert [HMR], Y. A Datuk Wira Mohtarudin bin Baki [HMR] & Y. A Datuk Mohad Zawawi b
Pendakwaan     : TPR Nik Azrin Zairin bt Nik Abdullah
PeguamBela    : Samsul Sulaiman
Kesalahan    : Seksyen 10(a)(bb) dan seksyen 11(a) Akta Pencegahan Rasuah 1997 (Akta 575)
Jantina                : Lelaki
Warganegara    : Malaysia
Negeri                : Selangor
Kategori    : Penjawat Awam
Majikan                : Polis Di Raja Malaysia
Jawatan     : Koperal
Tarikh sabitan    : 06/09/2012

Pertuduhan :

Pertuduhan Pertama: Bahawa kamu pada 29.11.2004, di antara jam 1.00 petang dan 3.00 petang, di Pandan Indah, di dalam Daerah Ampang, dalam Negeri Selangor, sebagai ejen kerajaan Malaysia iaitu anggota Polis Trafik yang bertugas di Balai Polis Trafik Ampang, telah secara rasuah telah meminta suatu suapan untuk diri kamu iaitu wang tunai RM1000.00 daripada seorang yang bernama Mohd Rahyudi bin Mokhtar sebagai dorongan bagi melakukan suatu perbuatan berhubung dengan hal ehwal prinsipal kamu iaitu tidak mengambil tindakan undang-undang terhadap Mohd Rahyudi bin Mokhtar yang dikatakan memiliki jarum suntikan untuk menagih dadah dan dengan itu kamu telah melakukan satu kesalahan yang di bawah seksyen 10(a)(bb) Akta Pencegahan Rasuah 1997 (Akta 575) dan boleh dihukum di bawah seksyen 16 Akta yang sama.

Pertuduhan Kedua: Bahawa kamu pada 30.11.2004, di antara jam 11.40 pgai di lorong tidak bernama di belakang sebuah Sekolah Jenis Kebangsaan Tamil Ampang, di dalam Daerah Ampang, dalam Negeri Selangor, sebagai ejen kerajaan Malaysia iaitu anggota Polis Trafik yang bertugas di Balai Polis Trafik Ampang, telah secara rasuah telah menyetuju-terima suatu suapan untuk diri kamu iaitu wang tunai RM400.00 daripada seorang yang bernama Mohd Rahyudi bin Mokhtar sebagai dorongan bagi melakukan suatu perbuatan berhubung dengan hal ehwal prinsipal kamu iaitu tidak mengambil tindakan undang-undang terhadap Mohd Rahyudi bin Mokhtar yang dikatakan memiliki jarum suntikan untuk menagih dadah dan dengan itu kamu telah melakukan satu kesalahan yang di bawah seksyen 11(a) Akta Pencegahan Rasuah 1997 (Akta 575) dan boleh dihukum di bawah seksyen 16 Akta yang sama. "


Hukuman :


"Keputusan Hakim Mahkamah Sesyen Pertuduhan pertama: Penjara 5 bulan dan denda RM10,000 (tidak bayar, penjara 8 bulan) Pertuduhan kedua: Penjara 5 bulan dan denda RM10,000 (tidak bayar, denda 8 bulan). Hukuman penjara berjalan berasingan. Keputusan Mahkamah Tinggi: Mahkamah telah menolak rayuan Perayu terhadap sabitan. Keputusan Hakim Mahkamah Sesyen dikekalkan. Mahkamah Rayuan: Rayuan OKT ditolak. Mahkamah telah mengurangkan hukuman penjara dari 5 bulan kepada 14 hari dan denda RM10,000.00 id 8 bulan penjara adalah dikekalkan bagi kedua-dua pertuduhan. Hukuman penjara adalah berjalan secara serentak"

skrinshot dpd Jab imigresen
Skrinshot dpd SPR sebelum dipadam

>Ayat cinta PapagomoRUJUKAN:

http://mahir-al-hujjah.blogspot.com/2008/11/hukuman-jenayah-syariah.html

http://www.mts-mu-brajaselebah.com/index.php?option=com_content&view=article&id=16%3Adosa&catid=1%3Aartikel&Itemid=2

http://agama.kompasiana.com/2010/08/12/dosa-besar-224137.html

https://www.youtube.com/watch?v=9_6l0owNyIY&feature=youtu.be


http://www.erapasca.com/2013/02/sketsa-papagomo-jadi-lelaki-yang-beriman.html

www.malaysiakini.com/news/224622

www.malaysiakini.com/news/224719

www.malaysiakini.com/news/224944
www.malaysiakini.com/news/224493

http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/bekas-isteri-papa-gomo-akan-dedah-identiti-blogger-di-mahkamah-kata-rafizi/


http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/pkr-tetap-dengan-pendirian-dakwa-papa-gomo-panik/

http://www.themalaysianinsider.com/malaysia/article/rafizi-bloggers-ex-wife-to-expose-identity-in-court-soon/

http://www.sprm.gov.my/001-shame.xhtml?id=998&uweb=jtl&mid=844.

http://www.papagomo.comRead More “ANDA MENGENALI LELAKI DI BAWAH? BENARKAH IA BANGGA MENYEBAR FITNAH, MAKSIAT DAN TAGHUT?!?!?! Lihat siapa penaungnya!”  »»

CABARAN BUAT ANDA YANG MASIH MENCARI-CARI


Read More “CABARAN BUAT ANDA YANG MASIH MENCARI-CARI”  »»

"TILAM BARA" HASIL KARYA SASTERAWAN NEGARA


Read More “"TILAM BARA" HASIL KARYA SASTERAWAN NEGARA”  »»

Melakar budaya ilmu di Selangor


PERBADANAN PERPUSTAKAAN AWAM SELANGOR
membuka akses kepada semua golongan rakyat kepada pelbagai sumber ilmu melalui teknologi modern.

Read More “Melakar budaya ilmu di Selangor”  »»

selamat datang ke PPAS


MERAKYATKAN ILMU MELALUI 'REBRANDING' PUSAT SUMBER DI SELANGOR

Read More “selamat datang ke PPAS”  »»

SELAMAT MENYAMBUT HARI POLIS

Semoga segala budi baik dan sumbangan kepada masyarakat akan dikira sebagai amal soleh dan memperolehi ganjaran yang berlipat kali ganda di akhirat kelak
 

Read More “SELAMAT MENYAMBUT HARI POLIS”  »»

BENARKAH PAKATAN RAKYAT MENJADI ANCAMAN KEPADA MELAYU?


Pasca PRU-13: Melayu- Islam Di Mana?

Read More “BENARKAH PAKATAN RAKYAT MENJADI ANCAMAN KEPADA MELAYU?”  »»
 

x

Photobucket

e


Popular Posts

Followers


View My Stats

pautan lain

  • - Mesyuarat Agung Khas AMALNITA perihatin Pelancaran Tabung PDS AMALNITA dan anda
    8 years ago
  • "Paciaru" atau breakfast. - Yb Meru bersama Mr.Maniam turun padang memantau jalan2 berlubang di susur keluar highway Setia Alam ke Jln Meru dan Jln Korporat Kawasan Meru ...
    8 years ago

Ab

zwani.com myspace graphic comments

x

Photobucket

Recent Comment

ISLAMICITY

SEARCH THE TRUTH

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com