Pray For MH370

Pray For MH370

DHPP mengorak langkah bantu PAS menangkan calon di kawasan bukan MELAYU

22.1.11. DUN TENANG ,LABIS, JOHOR
Selesai penamaan calon, LPN PAS PUSAT sempat bermesyuarat dengan Dewan Himpunan Penyokong PAS PUSAT untuk merangka strategi membantu memenangkan calon PAS NORMALA SUDIRMAN di bilik mesyuarat TENANG.Mesyuarat dipengerusi oleh YB DR MUJAHID RAWA.Turut hadir Timbalannya YB Dr Hjh Halimah Ali, Setiausaha HJH KAMARIAH,Pengerusi DHPP Pusat HU PANG CHAW, Timbalan BALASUBRAMANIAM, KETUA WANITA KUMUTHA dan lain-lain

Keyakinan DHPP bersama PAS yang dilihat berintegriti dan mempunyai prinsip perjuangan yang jelas dan berterus terang serta jujur mahu memperjuangkan nasib mereka seperti saudara sendiri memberi semangat luar biasa di kalangan mereka.
Takbir, dibawah payung PAS mereka rasa masa depan mereka lebih terjamin.
Mereka juga menerima disiplin yang dikenakan oleh PAS untuk menjaga keutuhan parti.
PAS for all!
Mereka menerima sepenuhnya pencalonan NORMALA.. Bahkan mereka semakin tersingkap hijab yang  ditanamkan MIIC/MCA/UMNO/BN persepsi bahawa PAS meletak wanita sebagai second class.
   Mereka sudah biasa melihat dalam LAJNAH PERPADUAN NASIONAL PAS PUSAT sendiri di mana TIMBALAN PENGERUSI dan SETIAUSAHAnya adalah daripada kalangan Muslimat.
Pengundi Kaum Tionghua DUN TENANG bersama mengangkat bendera PAS dengan YB DR HALIMAH dan HJH KAMARIAH 

Read More “DHPP mengorak langkah bantu PAS menangkan calon di kawasan bukan MELAYU”  »»

TENANG; NORMALA BERPELUANG MENANG

DUN N05 TENANG LABIS JOHOR.
YB Dr Hjh Halimah Ali selaku Pengerusi Lajnah Perpaduan Nasional Dewan Muslimat PAS Pusat merangkap Timbalan Pengerusi LPN PAS Pusat
merangkap Pengerusi LPN PAS Selangor bersama-sama dengan AJK LPN DMPP dan LPN SELANGOR mengetuai rombongan satu bas DHPP SELANGOR menuju ke TENANG JOHOR untuk penamaan calon.
DHPP Selangor diketuai oleh Pengerusinya En Letchmanan dan Naib Pengerusi Mr Song, ketua wanita DHPP Venie untuk memberi sokongan moral kepada calon PAS yang merupakan AHLI JAWATANKUASA DEWAN MUSLIMAT PAS PUSAT.

YB Dr Halimah juga terserempak dengan seorang OKU yang perlu disorong dengan kerusi roda yang jelas ceria mendapatkan bendera PAS. Wanita DHPP(DEWAN HIMPUNAN PENYOKONG PAS) juga ramai yang turun memberi sokongan kepada CIKGU MALA. Tahniah kepada calon DMPP.Tahniah kepada PAS. Tahniah kepada PAKATAN RAKYAT.

Read More “TENANG; NORMALA BERPELUANG MENANG”  »»

PERGI TAK KAN KEMBALI MENCERITAKAN APA YANG TERJADI


Read More “PERGI TAK KAN KEMBALI MENCERITAKAN APA YANG TERJADI”  »»

UMNO =MCA=MIC=PENENTANG NEGARA ISLAM

http://www.malaysiakini.com/news/153997

Umno sebagai ketua kepada MCA dan MIC akan guna apa sahaja taktik meskipun menjual prinsip SEMATA-MATA untuk mendapat undi.Dalam setiap pilihanraya, api-api ISLAMOFOBIA atau menakut-nakutkan golongan bukan Islam dengan hukum-hakam atau syariat Islam menjadi asam garam BN yang didalangi oleh UMNO dan disambut riang oleh konco-konconya MCA dan MIC. Sepatutnya, UMNO menyokong pendekatan untuk melebarkan kebaikan ISLAM, ISLAM sebagai rahmat kerana membawa keadilan,menjamin keselamatan dan kesejahteraan serta perkongsian rezeki ALLAH dengan adil tanpa mengira bangsa ,kaum dan keturunan. Ini dinanti dan didambakan oleh semua kaum, semua keturunan, semua agama.ISLAM bukan sembahyang lepas tu menzalimi orang.Inilah persepsi orang bukan Islam selama UMNO/BN memerintah terhadap pengertia Islam.
    Justeru, apabila PAS mahu berkongsikan nikmat keadilan dan kerahmatan Islam bila mengutara konsep PAS FOR ALL, satu gagasan murni untuk kebaikan semua masyarakat dalam negara ini sepatutnya UMNO menerima baik gagasan ini.Bukan menjadi pengkhianat Islam dengan menakutkan golongan bukan Islam yang baru berjinak untuk mengetahui lebih lanjut tentang Islam dengan hujjah yang jelas menentang dasar Islam yang diturunkan untuk semua bukan untuk orang Melayu sahaja!!
   Ini jelas membuktikan bahawa PIMPINAN UMNO memang ANTI ISLAM, ANTI MELAYU. Ini sudah jauh menyimpang daripada asal tujuan UMNO itu sendiri. Ayuh ahli UMNO yang bersih hati jangan biar dirimu terus diperkudakan oleh pemimpin mu yang mempunyai agenda sendiri!Sembahyang istikharah minta tunjuk daripada ALLAH untuk ditunjukkan kebenaran!

Read More “UMNO =MCA=MIC=PENENTANG NEGARA ISLAM”  »»

AWAS AKHLAK! AWAS PELAMPAU!

Bismillah.Ummat Islam sepatutnya tidak menjadi dayus apabila ada orang menggunakan perkataan exsklusif seperti jihad dan menakut-nakutkan orang dengan kesilapan yang kecil oleh orang bukan Islam.
http://www.malaysiakini.tv/video/20858/death-threat-group-accused-of-perverting-jihad-call-.html

Read More “AWAS AKHLAK! AWAS PELAMPAU!”  »»

"ACID TEST" BUAT SEMUA ADUN UMNO/BN DI SELANGOR


"Mengikut peraturan tetap dan juga mengikut Undang-undang Tubuh Negeri, selagi ada satu pertiga yang hadir maka kita cukup korum untuk mengadakan mesyuarat iaitu satu per tiga daripada jumlah ahli dewan kecuali speaker," kata Speaker Dewan Selangor Datuk Teng Chang Khim pada sidang media di Dewan Annex, dekat sini hari ini.

Sidang Dun ini bagi membentangkan cadangan pindaan Enakmen Undang-Undang Tubuh Kerajaan Selangor 1959 atau Perlembagaan Negeri.

Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah telah memperkenan cadangan Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim untuk mengadakan sidang berkenaan.

Teng juga berkata, tidak timbul soal sidang tidak dapat diteruskan tanpa kehadiran Adun BN kerana apa yang penting satu pertiga ahli hadir untuk membolehkan mesyuarat berlangsung.

Ujarnya, undi dua pertiga juga tidak diperlukan untuk meminda Enakmen Undang-Undang Tubuh Kerajaan Selangor.

"Kalau tidak ada pindaan perlembagaan, hanya ada sama ada pindaan kepada enakmen ataupun hanya ada rang undang-undang yang baru maka ia tidak memerlukan dua pertiga tapi hanya majoriti mudah.

Sementara itu Datuk Menteri Besar Selangor dilaporkan Harakahdaily berkata pindaan yang kerajaan negeri akan cadangkan ialah Perkara 52 di Bahagian Kedua Undang-undang Tubuh Kerajaan Selangor 1959 dengan menggantikan Fasal (1) dengan Fasal berikut: “Duli Yang Maha Mulia hendaklah atas cadangan Suruhanjaya Perkhidmatan yang berkenaan dengan suratcara di bawah Tandatangan Baginda dan Mohor Kerajaan melantik seorang yang memegang jawatan sepenuh masa di dalam perkhidmatan awam masing-masingnya untuk menjadi Setiausaha Kerajaan, Penasihat Undang-undang Negeri dan Pegawai Kewangan Negeri. Dengan syarat sebelum bertindak di atas cadangan Suruhanjaya Perkhidmatan yang berkenaan, Duli Yang Maha Mulia hendaklah mempertimbangkan nasihat Menteri Besar dan boleh sekali merujuk balik cadangan tersebut kepada Suruhanjaya Perkhidmatan supaya ia boleh dipertimbangkan semula.”

Katanya, pindaan itu jelas bertujuan mengembalikan prosedur untuk pelantikan tiga pegawai tersebut seperti yang diperuntukkan di bawah Perlembagaan Negeri sebelum ianya dipinda pada 1993.

Read More “"ACID TEST" BUAT SEMUA ADUN UMNO/BN DI SELANGOR”  »»

Istimewa Untuk semua orang TENANG DAN PELABUHAN KLANG .....

Sebuah hasil kreativiti anak muda yang tersentuh dan prihatin serta mahu melihat perubahan berlaku dalam negeri dan negaranya...Selamat menyelami maksudnya!!

Read More “Istimewa Untuk semua orang TENANG DAN PELABUHAN KLANG .....”  »»

P. KLANG BAKAL MENJADI MEDAN PERTARUNGAN

"Kerusi dewan undangan negeri Pelabuhan Klang  kosong"


Pengumuman itu dibuat oleh Speaker Selangor, Datuk Teng Chang Khim petang tadi di Bangunan Sultan Abdul Aziz Shah di Shah Alam.

Katanya, keputusan itu dibuat mengikut Perkara 69 dan 70 perlembagaan negeri. Tiada peruntukkan bagi merayu.

Apabila ditanya wartawan, Teng kemudiannya mengemukakan rekod menunjukkan Badrul Hisham tidak menandatangani borang kedatangan pada 8 November lalu. Laporan Malaysiakini  bertajuk Speaker isytihar kerusi DUN Pelabuhan Klang kosong

Read More “P. KLANG BAKAL MENJADI MEDAN PERTARUNGAN”  »»

KHIR TOYO BERI PROJEK BERNILAI RM244 JUTA KEPADA SHAMSUDDIN


Syarikat Ditamas, Getrahome Sdn Bhd, Kanasutra Sdn Bhd dan Majulia Sdn Bhd adalah di antara syarikat milik Shamsuddin (foto kanan). Beliau kini bakal dihadapkan ke mahkamah bersama Dr Khir Toyo dalam kes rasuah dua lot tanah di mana Khir telah menerima daripada Shamsuddin tanah-tanah berkenaan pada harga RM3.5 juta sedangkan ia bernilai RM6 juta pada 2007.

Khir Toyo beri projek RM244 juta kepada tertuduh bersama kes rasuahnya

Dr Khir, 45, didakwa mendapatkan tanah tersebut bagi dirinya dan isteri, Zahrah Kechik (foto), 45, dua lot tanah dan sebuah rumah di alamat No 8 & 10, Jalan Suara 7/1L di sini daripada Shamsuddin yang diketahui ada hubungan dengan kerja rasminya pada harga RM3.5 juta, sedangkan hartanah tersebut telah dibeli oleh syarikat tersebut pada 23 Disember 2004 dengan harga RM6.5 juta.

Selangor mendakwa Dr Mohd Khir Toyo pernah menganugerahkan lima tender secara langsung bernilai RM244 juta kepada pengarah Ditamas Shamsuddin Haryoni ketika beliau masih menerajui kerajaan negeri.

“Sebanyak lima projek runding terus telah diberikan kepada Majulia Sdn Bhd dengan nilai projek berbeza,” kata Faekah.

Projek-projek itu ialah pembinaan kuarters kakitangan kerajaan di Seksyen 16 Fasa 1 dengan nilai RM22,880,000, kuarters kakitangan kerajaan di Seksyen 16 fasa 2 dengan nilai RM61 juta, cadangan mereka bentuk, membina dan menyaipkan bangunan Perpustakaan Selangor Maju bernilai RM71,080,000, membina dan menyiapkan jalan dari Simpang B15/B11 Lama Daerah Sepang bernilai RM73,750,871.53 dan cadangan projek pembangunan sebuah stadium terbuka, sebuah pencawang elektrik, dua kebuk dan satu unit loji kumbahan atas sebahagian tapak Kompleks Sukan atas tanah kerajaan mukim Dengkil bernilai RM14,999,000.

“Sementara itu, dua lagi syarikat milik Shamsuddin iaitu Getrahome Sdn Bhd dan Kanasutra Sdn Bhd telah diberikan projek secara penswastaan,” jelas beliau.

Getrahome Sdn Bhd mendapat projek pembangunan perumahan dan perniagaan secara penswastaan atas tanah seluas 134.57 ekar mukim Dengkil, Daerah Sepang bernilai RM16 juta pada 2000 dan Kanasutra Sdn Bhd pula diberikan projek cadangan pembangunan perumahan dan perniagaan secara penswastaan atas tanah kerajaan lot 5395 dan 5396 Mukim Dengkil pada 2005 bernilai RM14 juta.

Laporan Shannon Teoh dari Malaysian Insider di {SINI }


Khir Toyo's land fraud trial to be held June 6-2
4

Read More “KHIR TOYO BERI PROJEK BERNILAI RM244 JUTA KEPADA SHAMSUDDIN”  »»

FIKIR GUNA OTAK ATAU KEPALA LUTUT YA SYEIKH ISA

"(Musyidul am PAS) Nik (Abdul) Aziz (Nik Mat) lagi gila. Dia kata DAP sudah memahami Islam. Kita sebagai Muslim, kadang-kala tidak berapa faham. Macam mana (pengerusi DAP) Karpal Singh dan (pemimpin veterannya) Lim Kit Siang boleh faham Islam dengan hanya berkawan dengan PAS untuk dua atau tiga tahun? Semua ini penipuan,” kata Isa Samad. CERITA PENUH DI SINI

Read More “FIKIR GUNA OTAK ATAU KEPALA LUTUT YA SYEIKH ISA”  »»

JOM TAUBAT!

Kepada semua remaja,belia,orang muda dan orang tua...marilah kita semua hayati lagu ini supaya tersedar daripada lamunan dosa. Bagi anak-anak remaja dan belia ingatlah sebelum mengambil tindakan melulu walaupun memberontak mahu lakukan sesuatu yang lumrah dilakukan oleh kawan sebaya. 

Hidup hanya sekali. tindakan hari ini akan mewarnai kehidupan esok, 10tahun, 20tahun, 30 tahun akan datang bahkan boleh menjangkau hingga ke alam baqa.
Bagi ibubapa marilah kita sentiasa belajar bagaimana untuk merapatkan diri kepada anak-anak yang menjelang remaja, yang mengharungi pertempuran dahsyat dek dorongan hawa nafsu dan syaitan yang tidak pernah lekang menggoda.

Generasi Idaman Selangor(GeMS) mesti mahu dan sentiasa bertaubat isnyaallah daripada melakukan perkara maksiat dan keji.

Read More “JOM TAUBAT!”  »»

ASAM GARAM PERJUANGAN MELAWAN KEBATILAN


Inilah antara risiko yang perlu diambil dan dialami oleh mereka-mereka yang bergiat dalam politik bukan BN. Perang di Tenang belum bermula lagi. Agaknya apa lagi tekanan yang bakal diterima oleh anggota keluarga Puan Normala Sudirman selepas ini.

Usaha tukar suami kerana gagal 'kawal isteri'

Kementerian Pelajaran Johor cuba menukar suami kepada calon PAS di Tenang Normala Sudirman daripada kawasan itu ke Johor Bahru atas alasan beliau tidak dapat "mengawal isterinya".

Arahan tiba-tiba itu, yang mengarahkan Makrof Abd Mutalib dipindahkan dalam 24 jam bagaimanapun ditarik semula selepas beberapa bantahan.

"Guru besar beritahu, ia kerana saya gagal kawan isteri, merujuk kepada penyertaan politiknya dalam PAS," kata Makrof yang telah mengajar di Tenang sejak 13 tahun.

Ditemui ketika PAS mengumumkan calon malam tadi, Makrof memberitahu Malaysiakini bahawa beliau menerima notis pertukaran beberapa hari lagi apabila spekulasi isterinya akan bertanding pada 30 Januari ini bertiup kencang.

Menurut Makrof, notis pertukaran itu tidak menyatakan sebarang sebab.

"Kami bantah keputusan itu. Normala sudah letak jawatan (sebagai guru).

"(Kami beritahunya) mereka tidak patut baut macam ini, jika mereka tidak menarik balik, kami akan panjangkan perkara ini kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia atau adakan sidang media.

"Mereka kemudian tarik balik," jelas Makrof.LAPORAN PENUH DI {SINI}

Sementara itu, PAS lapor polis Pengarah Pelajaran kempen BN di Tenang dan Kempen: SPR akui tindakan Markom salah

Read More “ASAM GARAM PERJUANGAN MELAWAN KEBATILAN”  »»

CIKGU MALA CALON PAS PRK DUN TENANGNormala Sudirman calon PAS di Tenang

LABIS, 16 Jan: Naib Ketua Dewan Muslimat PAS Johor, Normala Sudirman (gambar) diumumkan sebagai calon PAS mewakili Pakatan Rakyat untuk bertanding dalam pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (Dun) Tenang, 30 Januari ini.

Pengumuman itu dibuat Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang di majlis pengisytiharan calon di Dataran Wayang Pacak, dekat sini, malam ini.

Normala, 38 merupakan seorang guru lulusan Maktab Tuanku Bainun, Pulau Pinang sebelum meletakkan jawatan pada akhir 2010 kerana mahu menumpukan sepenuh masa kepada tugas parti.

Beliau yang dilahirkan di Kampung Serom 3, Muar Johor ini merupakan anak sulung daripada lima orang adik beradik.

Bapanya, Sudirman Suratman merupakan bekas ketua peserta Felcra dan juga pengerusi koperasi Felcra Sekijang manakala ibunya Mukmini Yahya juga merupakan peneroka Felcra. LAPORAN PENUH di {SINI}

Read More “CIKGU MALA CALON PAS PRK DUN TENANG”  »»

ADUN SELAT KLANG SANTUNI KAUM INDIA SRI PERANTAU RAI POONGAL
AHAD
16.1.11
FLAT SRI PERANTAU KLANG

YB DR HJH HALIMAH ALI selaku ADUN SELAT KLANG merangkap Pengerusi LAJNAH PERPADUAN NASIONAL PAS SELANGOR telah membuat satu sentuhan luar jangkaan bagi penduduk India di FLAT SRI PERANTAU apabila menjenguk mereka ketika meraikan pesta poongal yang dikelolakan oleh pimpinan kaum India dan disponsor oleh pejabat ADUN SELAT KLANG.Ahli majlis MPK En DEEPAKARAN juga sebagai SETIAUSAHA DEWAN HIMPUNAN PENYOKONG PAS SELANGOR, SELVAM ketua penyokong PAS SRI PERANTAU, ETTIPAN KETUA KOMUNITI INDIA SRI PERANTAU, dan pengarah program MUTHU.

Read More “ADUN SELAT KLANG SANTUNI KAUM INDIA SRI PERANTAU RAI POONGAL”  »»

GONG XI FA CHAI


Happy & Prosperous New Year to all our CHINESE BROTHERS AND SISTERS.
This is ADUN SELAT KLANG's program for the elderly and OKU in TELOK PULAI
SUNDAY 16.1.11

Read More “GONG XI FA CHAI”  »»

ADUN SELAT KLANG raikan warga emas/warga miskin sempena sambutan tahun baru CinaAhad
16/1/11
Pasar Telok Pulai, Klang

Menjelang perayaan tahun baru Cina pada 3.2.11, ADUN SELAT KLANG YB DR HJH HALIMAH ALI telah meraikan seramai 70 orang warga emas dan golongan miskin dan OKU pada majlis ringkas di sebelah pasar TELOK PULAI dengan kerjasama Persatuan Penduduk Telok Pulai.
Selain menyumbang angpau, kad tahun baru Cina dan beberapa oleh-oleh lain diberikan kepada mereka yang akan meraikan tahun baru dengan kenaikan harga barang yang sedikit sebanyak sudah tentu akan membebankan mereka.
Mr Lee HOCK Chai ,pengerusi persatuan penduduk memberi kerjasama penuh bagi menjayakan program.

Read More “ADUN SELAT KLANG raikan warga emas/warga miskin sempena sambutan tahun baru Cina”  »»
 

x

Photobucket

e


Popular Posts

Followers


View My Stats

pautan lain

  • - Mesyuarat Agung Khas AMALNITA perihatin Pelancaran Tabung PDS AMALNITA dan anda
    8 years ago
  • "Paciaru" atau breakfast. - Yb Meru bersama Mr.Maniam turun padang memantau jalan2 berlubang di susur keluar highway Setia Alam ke Jln Meru dan Jln Korporat Kawasan Meru ...
    8 years ago

Ab

zwani.com myspace graphic comments

x

Photobucket

Recent Comment

ISLAMICITY

SEARCH THE TRUTH

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com