Pray For MH370

Pray For MH370

SPR: lawatan EXCO/MB Selangor ke SPR PUTRAJAYA

 19.4.12
KHAMIS
PUTRAJAYA

Kerajaan Pakatan Rakyat Selangor sekali lagi mencipta satu sejarah atas dasar mahu membela rakyat secara tuntas. Seluruh EXCO kerajaan Selangor diketuai Dato' Menteri Besar disertai SPEAKER DEWAN membuat lawatan kerja ke SURUHANJAYA PILIHANRAYA di PUTRAJAYA untuk mendapat penjelasan terus daripada Pengerusi SPR serta pegawai-pegawainya termasuk Pengarah SPR Selangor.
EXCO Kerajaan Selangor telah berkali-kali menjemput mereka memberi taklimat di SUK namun setelah alasan-alasan demi alasan.Akhirnya kerajaan negeri menawar untuk berkunjung terus ke Putrajaya.
  Pelbagai persoalan asas yang penting telah diajukan bertubi-tubi kepada Pengerusi oleh EXCO-EXCO. Di antara yang ditimbulkan oleh YB Dr Hjh Halimah Ali ialah kenapa berlaku ada pengundi di Selat Klang yang memang dikenali sebagai pengundi PAS dan ahli PAS dan mengundi di DUN Selat Klang pada 2008 hilang namanya di DUN SELAT KLANG dan dijumpai namanya di MELAKA sedangkan beliau tidak pernah memohon untuk bertukar tempat mengundi bahkan masih kekal duduk di Selat Klang. Ada lagi kes-kes lain yang serupa. Pengerusi SPR bersetuju menyiasat bagaimana nama pengundi-pengundi tersebut boleh berpindah.
   Kedua yang ditimbulkan oleh ADUN Selat Klang ini ialah apakah jaminan daripada SPR yang daftar pengundi yang digunakan oleh SPR MESTI SAMA dengan daftar pengundi yang diberi kepada calon pilihanraya semasa penamaan calon. Bukan seperti tahun 2004 di mana calon SELAT KLANG dan diakui oleh ramai EXCO yang juga menjadi calon 2004, lain daftar pemilih yang diberi kepada calon, lain pula yang dipakai oleh SPR semasa hari mengundi!!

BERSIH 3.0!

Read More “SPR: lawatan EXCO/MB Selangor ke SPR PUTRAJAYA”  »»

MCA tidak faham: kerajaan PAKATAN RAKYAT SELANGOR bukan BN.

Tiada duit S'gor untuk kempen Pakatan
Kerajaan Selangor menafikan rancangannya mengadakan pilihan raya negeri tidak serentak dengan Pusat bertujuan untuk menggunakan sumber negeri bagi membantu kempen Pakatan Rakyat di negeri lain.

NONE"Exco nak dapat satu sen pun susah, ni nak bagi dekat negeri-negeri lain," kata exco pendidikan negeri Dr Halimah Ali sambil diiringi gelak ketawa rombongan Selangor bertemu Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) di Putrajaya hari ini.

Sebelum itu Menteri Besar Selangor Tan Sri Khalid Ibrahim cuma tersenyum ketika diajukan soalan sama ketika ditemui pemberita selepas sesi membincangkan isu pembersihan daftar pemilih.

"Saya tak nak jawab perkara itu," jawapnya ringkas.

Majlis Pimpinan Pakaran semalam mencadangkan Selangor supaya tidak membubarkan Dewan Undangan Negeri (DUN) untuk pilihan raya umum ke-13 sehingga daftar pemilih negeri itu tidak dibersihkan.

NONETimbalan Bendahari MCA Selangor Lee Ban Seng pula hari ini mendakwa Pakatan cuba menggunakan sumber Selangor untuk membiayai program parti di negeri lain.

Beliau mendakwa kerajaan Selangor pimpinan PKR seolah-olah menjadi "mesin ATM" kepada Pakatan.

Sementara itu, seorang lagi exco kerajaan Selangor Rodziah Ismail pula hanya menambah ringkas dengan berkata: "MCA memang macam itu."

Sementara itu, ditanya sama ada kerajaan negeri membincangkan soal pilihan raya berasingan dengan Pusat, Khalid berkata perkara tersebut tidak dibincangkan.

NONE"Kami tidak membincangkan perkara tersebut... Ia bukan keputusan SPR (untuk putuskan buat berasingan)," kata Khalid.

Pertemuan rombongan kerajaan negeri yang turut disertai Speaker Datuk Teng Chang Khim berlangsung selama lebih dua jam berakhir 5.30 petang tadi.

Read More “MCA tidak faham: kerajaan PAKATAN RAKYAT SELANGOR bukan BN.”  »»

ADUN Selat Klang raikan peserta pertandingan memancing GP Selangor bersama MB

 15.4.12
Tanjong Harapan,
KLANG

YAB MB Selangor merasmikan penutupan program pertandingan memancing GP Selangor 2012 di Tanjong Klang yang telah menarik 1300 peserta.
Yang paling menarik, peserta ini disertai oleh ahli keluarga mereka yang memberi sokongan moral kepada mereka.
  Memancing kali ini adalah ikan laut berlainan daripada pertandingan di tempat lain di mana ikan di lepaskan dalam tasik dsb. Ini ikan bebas dan memang 'ori'.

Hadiah -paling menarik disediakan disamping hadiah cabutan bertuah.
Ramai anak muda yang ikut serta dalam pertandingan ini.

 Pertandingan motorsikal dan kereta yang dihiasi juga sebagai 'added value' program. Program yang cuba menawar program alternatif  yang positif dan membina kemesraan keluarga. Ini juga adalah antara memulihkan imej Tanjong Klang yang selama ini dikaitkan dengan perkara negatif yang kurang bermoral.

Kehadiran YAB MB melonjakkan lagi keceriaan para peserta yang setia menunggu. Program di bawah EXCO Pertanian Dr Yakop Sapari turut dihadiri oleh EXCO Pendidikan, Pendidikan Tinggi dan Pembangunan Modal Insan Selangor merangkap ADUN Selat Klang, YB Dr Hjh Halimah Ali. 


Read More “ADUN Selat Klang raikan peserta pertandingan memancing GP Selangor bersama MB”  »»
 

x

Photobucket

e


Popular Posts

Followers


View My Stats

pautan lain

  • - Mesyuarat Agung Khas AMALNITA perihatin Pelancaran Tabung PDS AMALNITA dan anda
    8 years ago
  • "Paciaru" atau breakfast. - Yb Meru bersama Mr.Maniam turun padang memantau jalan2 berlubang di susur keluar highway Setia Alam ke Jln Meru dan Jln Korporat Kawasan Meru ...
    8 years ago

Ab

zwani.com myspace graphic comments

x

Photobucket

Recent Comment

ISLAMICITY

SEARCH THE TRUTH

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com