Pray For MH370

Pray For MH370

Pelajar mati dihempap tiang gol:Kementerian Pelajaran Perlu serius pantau peralatan aktiviti sukan

20.9.11
KLANG

EXCO Pendidikan Kerajaan Selangor, YB Dr Hjh Halimah Ali amat terkilan dengan kematian Muhammad Fkhrul Amin Abd Rahman, 11 tahun, pelajar yang maut dihempap tiang gol ketika bermain bola di padang SK Kpg Jawa(2) pada Sabtu 17.9.11. 
Menurut ayahnya dan beberapa saksi beliau didapati berlumuran darah dan tidak sedar diri serta merta apabila tiang gol jatuh menghempanya ketika bermain bola dengan kawan-kawannya.
Beliau menziarahi keluarga Allahyarham bersama Presiden MPPIBG Selangor, Miswaddi Sarbini.Ibu yang masih sayu menunjukkan berita tentang kematian anaknya dalam akhbar. Ibu yang kehilangan anak tersayang itu juga menunjukkan gambar keluarga bersama di hari raya di rumah atok mereka di Kelantan. 
    Ayah beliau terkilan tiang gol sekolah yang berkarat dan sudah tidak ada penghadang belakang tidak diganti pihak sekolah. Bukan anaknya sahaja yang boleh dihempap tiang gol itu, katanya, sesiapa sahaja yang berada di situ boleh mengalami kemalangan yang meragut nyawa itu.


keputusan post mortem

EXCO Pendidikan Selangor amat berharap altiviti sukan yang digalakkan oleh kementerian di sertai dengan kemudahan sukan yang mencukupi dan setiap peralatan sukan adalah sentiasa berada dalam keadaan selamat untuk digunakan.Lebih-lebih lagi bagi jenis aktiviti sukan kegemaran pelajar seperti bola sepak.
Kementerian Pelajaran perlu sudah bersedia mempastikan keselamatan semua perkakas dan peralatan serta keperluan aktiviti sukan sebelum melancarkan kempen 1murid 1 sukan yang bboleh mengakibatkan kemalangan lebih banyak lagi.

Read More “Pelajar mati dihempap tiang gol:Kementerian Pelajaran Perlu serius pantau peralatan aktiviti sukan”  »»
 

x

Photobucket

e


Popular Posts

Followers


View My Stats

pautan lain

  • - Mesyuarat Agung Khas AMALNITA perihatin Pelancaran Tabung PDS AMALNITA dan anda
    8 years ago
  • "Paciaru" atau breakfast. - Yb Meru bersama Mr.Maniam turun padang memantau jalan2 berlubang di susur keluar highway Setia Alam ke Jln Meru dan Jln Korporat Kawasan Meru ...
    8 years ago

Ab

zwani.com myspace graphic comments

x

Photobucket

Recent Comment

ISLAMICITY

SEARCH THE TRUTH

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com