Pray For MH370

Pray For MH370

BERANI CUBA: PROJEK CHAMPIONS UPSR 6A 2016 DUN SELAT KLANG


1.0 Rasional
Ujian Penilaian Sekolah Rendah(UPSR) dilaksanakan untuk tahun 6 saban tahun oleh Kementerian Pendidikan Malaysia. Ianya dianggap sebagai kayu ukur keupayaan akademik seseorang pelajar. Pencapaian UPSR ini digunakan sebagai penentu arah tuju pelajar tersebut di peringkat menengah, samada layak untuk meneruskan persekolahannya di sekolah asrama penuh atau sekolah yang berprofil tinggi. Juga sesetengah biasiswa ditentukan pencapaian pelajar yang paling cemerlang. Justeru, sekolah, guru dan ibu bapa sudah tentu mahu melihat pelajar yang dibawah jagaan mereka mencapai keputusan keramat semua A dalam subjek yang diambil, termasuk semua sekolah di DUN Selat Klang.

Justeru, selaku ADUN Selat Klang, saya amat menghargai niat murni semua sekolah, PIBG dan pelajar untuk menggengam kecemerlangan tersebut. Satu pelan tindakan untuk menjadi pemangkin kepada semua sekolah yang terlibat untuk mencapai sasaran maksima 6A untuk 2016 melalui gerakan sepadu yang bersifat sukses-sukses yakni kerja berpasukan yang sinergistik untuk saling menyokong ke arah kejayaan bersama. Inilah tujuan PROJEK CHAMPIONS UPSR 6A 2016 DUN SELAT KLANG diwujudkan.

Dimulakan dengan solat hajat perdana yang dipimpin oleh sahibus samahah Timbalan Mufti Negeri Selangor untuk menundukkan diri sebagai insan yang perlukan pertolongan dan bimbingan Yang Maha Berilmu dan Yang Maha Berkuasa di Masjid Darul Muttaqin Sg Udang. Kemudian diikuti dengan bengkel oleh guru pakar Bahasa Inggeris dan Matematik.

Rezeki pelajar DUN SELAT KLANG mereka dapat bersama slot khas bersama TOKOH AKADEMIK NEGARA Professor Emeritus Dato' Dr Abdul Latip Ibrahim yang berkongsi pengalaman dan jejak langkah seorang 'kampung boy' menjadi Ilmuwan tersohor bukan sahaja di negara bahkan di luar negara terutama di kalangan rakan sebaya saintis sedunia. Beliau merupakan the antara fellow pengasas ISLAMIC WORLD ACADEMY OF SCIENCE, sebuah badan penasihat sains untuk OIC.
Semoga momentum semangat juang terus maju hinga mencapai matlamat perjuangan. Marilah kita bersama beristghfar, memohon ampun kepada Allah dan memohon bantuannya untuk mencapaikan visi dan misi bersama. Aamiin.
Terima kasih kepada semua pihak yang telah bertungkus lumus untuk menjayakan projek perintis ini.Khusus kepada semua YDP PIBG SK Telok Gadong, YDP SK Telok Pulai, YDP Sekolah Rendah Islam al FARABI dan  YDP SK Sg Udang. Semoga perancangan dan usaha kita membuahkan kejayaan yang mampu melahirkan insan cemerlang yang diredhai Allah swt insya Allah.  

Read More “BERANI CUBA: PROJEK CHAMPIONS UPSR 6A 2016 DUN SELAT KLANG”  »»

Lombong Emas Selangor Di Sini

2016: 
 Jumlah Pelajar di prasekolah, sekolah rendah dan sekolah menengah di bawah kelolaan jabatan pendidikan(Kementerian pelajaran) di Selangor adalah 938,000 orang

Jumlah pelajar di tadika dan sekolah selain daripada kerajaan boeh mencecah 60,000(anggaran)

Maka, jumlah besar pelajar di Selangor mencecah 1,000,000 orang.

Sekiranya, pelajar ini dibangunkan dengan berkesan apakah agaknya akan kita saksikan di Selangor.
Lombong emas hanya memberi pulangan apabila diterokai dan diproseskan menjadi produk. Bagaimana dengan aset insan yang nilai potensinya sudah tentu lebih besar daripada lombong emas kerana insan bukan fizikal semata, tetapi mempunyai potensi daya akal, daya emosi, daya rohani dan daya kekuatan sokongan sosial yang 'enormous' sebagai makhluk ciptaan Allah yang terbaik
 

Read More “Lombong Emas Selangor Di Sini”  »»
 

x

Photobucket

e


Popular Posts

Followers


View My Stats

pautan lain

  • - Mesyuarat Agung Khas AMALNITA perihatin Pelancaran Tabung PDS AMALNITA dan anda
    8 years ago
  • "Paciaru" atau breakfast. - Yb Meru bersama Mr.Maniam turun padang memantau jalan2 berlubang di susur keluar highway Setia Alam ke Jln Meru dan Jln Korporat Kawasan Meru ...
    8 years ago

Ab

zwani.com myspace graphic comments

x

Photobucket

Recent Comment

ISLAMICITY

SEARCH THE TRUTH

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com