Pray For MH370

Pray For MH370

GeMS DAERAH PETALING


KHAMIS
13/1/11
Subang Jaya.

Jawatankuasa Generasi Idaman Selangor(GeMS)daerah Petaling telah berjaya mengumpul pelbagai jabatan dan agensi kerajaan serta pemimpin masyarakat setempat seperti Penghulu, Ketua kampung,aktivis sosial serta NGO dan juga PBT di daerah Petaling untuk mendapat input untuk merangka pelan tindakan menangani gejala sosial peringkat daerah Petaling.
Perasmian penutup disempurnakan oleh YB DR HJH HALIMAH ALI sebagai Pengerusi Jawatankuasa Induk Menangani Gejala Sosial Negeri Selangor.

Read More “GeMS DAERAH PETALING”  »»

RM SEJUTA BAGI SETIAP ADUN SELANGOR (dwibahasa)

Bagi tujuan pemuliharaan jalan, pembinaan jambatan dan parit-parit yang perlu dibetulkan melalui pihak berkuasa tempatan berkenaan, setiap ADUN S'gor dapat peruntukan RM1 juta. kecuali ADUN Pembangkang (baca: BN).

TS Khalid berkata kerajaan Pakatan Rakyat merujuk kepada amalan kerajaan persekutuan "yang menganaktirikan Ahli Parlimen PR."


ADUN S'gor dapat peruntukan RM1 juta

Kerajaan negeri Selangor akan memperuntukkan RM1 juta kepada setiap ADUN Pakatan Rakyat untuk diagihkan dalam tempoh tiga bulan bagi menampung perbelanjaan membaikpulih keperluan asas di setiap kawasan.

Setiap ADUN diberi peruntukan RM1 juta untuk menggunakan duit itu untuk pemuliharaan jalan, pembinaan jambatan dan parit-parit yang perlu dibetulkan melalui pihak berkuasa tempatan berkenaan. Oleh sebab itu kita mesti membawa pembangunan dari peringkat bawah," kata Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim pada sidang media selepas mesyuarat exco di Shah Alam, petang semalam.

Selain itu, Khalid berkata, kepimpinan kerajaan Selangor akan memperhebatkan usaha turun padang mendekati rakyat untuk membawa perubahan di peringkat dasar.

Justeru, perancangan komprehensif tiga bulan akan datang akan menentukan pengurusan negeri yang lebih cekap.

Ditanya sama ada pihak pembangkang Selangor akan mendapat peruntukan yang sama, Khalid berkata kerajaan Pakatan Rakyat akan merujuk kepada amalan kerajaan persekutuan.

"Kalau kerajaan persekutuan buat untuk semua ahli parlimen dan kita akan melakukan perkara yang sama. Asalkan mereka buat dulu. Kita lihat dahulu. Bukan kita tidak lihat perkara ini tapi, tunggu dulu. Kita tawarkan. Kita lihat dulu kalau persekutuan dan beri sekata kepada semua ahli parlimen dan kita akan ikut," katanya.

Hazlan Zakaria/ Malaysiakini


=========================================================================

Selangor gives Pakatan reps RM1m each as polls loom


SHAH ALAM, Jan 12 – The Selangor Pakatan Rakyat (PR) government has allocated RM1 million for constituency projects to each of its assemblyman ahead of a possible general election this year.

Selangor Mentri Besar Tan Sri Khalid Ibrahim said Barisan Nasional (BN) representatives were excluded from the allocations because the BN federal government similarly discriminated against PR MPs.

“If Parliament allocates funds for all MPs, we will do the same,” Khalid told reporters today.

PR holds 35 seats in the 56-seat state assembly.

Today, Khalid also said he would focus on improving his administration in the next three months.

“We will go down to the field more often,” said Khalid after a state executive council meeting today.

“Each (PR) assemblyman is given RM1 million to improve roads and build bridges,” he added.

By Boo Su-Lyn / Malaysian Insider

Read More “RM SEJUTA BAGI SETIAP ADUN SELANGOR (dwibahasa)”  »»

TERIMA KASIH TAK TERHINGGA ATAS SOKONGAN ANDA


Jika media melaporkan hanya seratus orang sahaja yang menyertai
  Perhimpunan  Sokong Kerajaan PR pimpinan TS Khalid Ibrahim namun Kami tetap menghargai kehadiran serta sokongan yang telah anda berikan.

Kedatangan anda tidak dibiayai, segala perbelanjaan dan keperluan datang dari poket sendiri. Tiada bas menanti  tiada baju T diberi, silap hari bulan mungkin dikasari ataupun tangan digari.   

1,000 sertai himpunan sokong Sultan, kerajaan Selangor


SHAH ALAM, 12 Jan: Lebih 1,000 rakyat Selangor hari ini berhimpun di Dataran Shah Alam dalam usaha menunjukkan sokongan kepada kerajan Pakatan Rakyat Negeri Selangor yang dipimpin Menteri Besar, Tan Sri Khalid Ibrahim.

Mereka yang berhimpun sejak jam 3 petang  sebelum berarak  ke  pejabat pentadbiran kerajaan negeri di bangunan SUK.
Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad, Pengarah Penerangan Kerajaan Negeri Selangor, Dr Badrul Amin, Ahli Parlimen Kuala Langat, Abdullah Sani dilihat berada di barisan hadapan perarakan.

Mereka melaungkan 'Hidup Pakatan Rakyat, Hancur Umno dan Reformasi' sepanjang perarakan.

Perhimpunan ini dipercayai diadakan berikutan beberapa isu kontroversi yang melanda Kerajaan Negeri Selangor termasuk terbaru dalam isu perlantikan SUK.

Sebelum ini juga beberapa pihak telah mengadakan himpunan serupa bagi mendesak menteri besar meletak jawatan.

Perarakan itu disambut Menteri Besar sendiri yang turun menerima memorandum tersebut.

Memorandum kemudiannya diserahkan Ketua AMK, Shamsul Iskandar Mohd Akin yang mewakili pimpinan Pakatan Rakyat yang diiringi Pengerusi Kelab Menteri Besar Selangor, Anuar Othman.

Anuar dalam ucapannya sebelum penyerahan itu membaca ikrar sokongan padu kepada pemimpin PR.

"Kami rakyat negeri Selangor dengan ini menyatakan taat setia kepada Duli Yang Maha Mulia Sultan Selangor dan kerajaan negeri di bawah pimpinan kerajaan Pakatan Rakyat yang diterajui Tan Sri Khalid Ibrahim," ujarnya dengan diikuti peserta himpunan.

Sementara itu, Khalid dalam responnya berkata kerajaan negeri berjanji akan memerintah Selangor dengan bersih dan bertanggungjawab untuk kebajikan rakyat.

Himpunan bagaimanapun bersurai sejam kemudian selepas bacaan doa oleh Exco Agama Selangor, Datuk Dr Hasan Ali.

Nazri Abdullah/ Harakahdaily

Read More “TERIMA KASIH TAK TERHINGGA ATAS SOKONGAN ANDA”  »»

TAKTIK KOTOR PIHAK TERTENTU MENJELANG SIDANG TERGEMPAR DUN SELANGOR

 

"Dimanakah Keadilan Sultan Dalam isu pemilihan SUK Siapa Lebih Berhak?"

Isu SUK: Pakatan nafi naik kain rentang

Pinda Perlembagaan: DUN S'gor bersidang 24 Januari

Read More “TAKTIK KOTOR PIHAK TERTENTU MENJELANG SIDANG TERGEMPAR DUN SELANGOR”  »»

PROGRAM SUA KASIH KITA BERSAUDARA DILANCARKAN


KUALA LUMPUR, 10 Jan: Lajnah Penerangan dan Dakwah khususnya skuad Kita Bersaudara yang baru dilancarkan semalam harus digunakan sebagai medium pendidikan kepada rakyat mengenai semangat persaudaraan tanpa mengira kaum dan agama.


Naib Presiden PAS, Datuk Mahfuz Omar berkata, skuad Kita Bersaudara harus menyediakan satu garis panduan yang sesuai digunakan oleh semua peringkat dalam parti bagi kelangsungan gerak kerja penerangan kepada semua kaum.

(Gambar: Mahfuz menyerahkan sijil keahlian DHPP.)

"Program begini sangat baik yang sepatutnya tidak boleh habis di sini, tapi harus dikembangkan di pelbagai peringkat dengan menyediakan satu garis panduan yang mudah diikuti oleh organisasi dalam parti untuk menghidupkan program melibatkan semua kaum ini," kata beliau ketika ditemui di mjlis pelancaran Sua Kasih Kita Bersaudara di tapak Kompleks Pendidikan Titiwangsa, Jalan Gurney, dekat sini petang semalam.
Menurut beliau, unsur pendidikan mengenai persaudaraan antara kaum harus ditekankan dalam setiap program yang dilaksanakan pihak lajnah.

"Bukan sekadar buat program dengan satu keramaian sahaja tapi yang penting mesti ada unsur bagaimana proses pendidikan kepada rakyat pelbagai kaum untuk buang sifat perkauman yang melampau sehingga tidak melihat rakyat Malaysia ini sebagai satu keluarga," katanya yang juga ahli Parlimen Pokok Sena.

Tambahnya skuad Kita Bersaudara ini juga dapat mewakili suara anak muda yang inginkan pembaharuan dan membenci sifat perkauman.

"Ini satu proses pendidikan iaitu dalam kumpulan ini, terdiri daripada wanita muda yang menggambarkan citarasa golongan muda yang bukan hanya boleh dihayati oleh wanita muda tapi keseluruhan masyarakat.

"Ini juga boleh menggambarkan perasasan anak muda yang tak mahu lagi melihat negara kita dipenuhi dengan sifat perkauman," katanya lagi.

Ujarnya, pemikiran anak muda tidak harus terus dirosakkan dengan menanamkan sifat perkauman yang melampau.

"Generasi yang sudah melangkaui era 50 dan 60-an tidak harus dirosakkan lagi pemiliran mereka.

"Mereka sedang membawa peradaban baru iaitu peradaban kita adalah bersaudara," katanya.

Beliau sebelum itu menyampaikan sijil keahlian seumur hidup PAS kepada Dewan Himpunan Penyokong PAS (DHPP).

Sementara itu, program sehari bermula jam 8 pagi hingga 5 petang itu diwarnai dengan pelbagai aktiviti melibatkan semua kaum dan peringkat umur.

Program khidmat kesihatan percuma yang disediakan Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM), Pertubuhan Amal Perubatan Ibnu Sina Malaysia (PAPISMA), dan persatuan rawatan secara Islam mendapat sambutan yang memberangsangkan daripada golongan dewasa lelaki dan wanita.

Turut dibuka ialah kaunter derma organ dan perkhidmatan derma darah serta rawatan refleksologi dari orang kelainan upaya (OKU).

Manakala kanak-kanak pula berpeluang menunjukkan bakat masing-masing melalui pertandingan melukis dan mewarna bersama pasukan kartunis Ujang dan Kluang Man manakala golongan remaja pula diuji ketajaman minda mereka dalam pertandingan eksplorasi minda yang dijalankan di kawasan sekitar.

Turut berlangsung lelong amal barangan berharga milik pimpinan PAS antaranya barangan peribadi bekas Mursyidul Am, Almarhum Tuan Guru Yusof Rawa.

Tidak ketinggalan acara cabutan bertuah yang menyediakan pelbagai hadiah menarik termasuk pakej percutian ke Pulau Redang.

Kumpulan dikir barat Salam Pantai Timur dari Kelantan, pasukan gendang tiga budaya serta kumpulan kompang dari Ampang pula diundang khas untuk membuat persembahan mereka.

Dalam pada itu, Pengerusi Lajnah Penerangan dan Dakwah Dewan Muslimat PAS Pusat, (DMPP), Aiman Athirah Al-Jundi menyifatkan program dengan kerjasama pusat khidmat wakil rakyat Titiwangsa itu sebagai berjaya membawa mesej persaudaraan.

Ujarnya, meskipun melalui pelbagai halangan termasuk kekurangan dana, namun pihaknya berjaya melaksanakan program sedemikian dan berjanji akan meneruskannya pada masa akan datang.

"Tugas yang lajnah kami pikul ini bukan tugas mudah. Selain merentasi kaum, bangsa, agama dan budaya, kami juga mengalami masalah kekurangan dana untuk melaksanakan program.

"Tapi berkat kesungguhan pihak kami, kami berjaya sampai ke perkampungan orang asli di

Semenanjung, ke kawasan pedalaman Sabah dan Sarawak.

"Insya Allah usaha menghapuskan sifat perkauman ini akan kami teruskan sehingga mesej persaudaraan benar-benar sampai kepada rakyat di negara ini," katanya.

Hazayani Zakaria/Harakahdaily


PAS bersikap terbuka kepada semua kaum
        

Read More “PROGRAM SUA KASIH KITA BERSAUDARA DILANCARKAN”  »»

SOLAT HAJAT PERDANA & PIDATO "SELAMATKAN MALAYSIA"

SHAH ALAM, 9 Jan: Lebih 30 ribu rakyat berhimpun dalam Majlis Solat Hajat dan Ceramah Perdana anjuran PAS Pusat yang diadakan di Stadium Malawati, dekat sini sebagai tanda sokongan penuh terhadap kekuatan menegakkan kebenaran dalam negara ini.
 Ramai kalangan pimpinan Pakatan Rakyat hadir antaranya Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang, Ketua Pembangkang yang juga Ketua Umum Keadilan, Datuk Seri Anwar Ibrahim, Timbalan Presiden PAS, Ustaz Nasharudin Mat Isa, Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim, Timbalan Keadilan, Azmin Ali, Naib Presiden PAS, Datuk Mahfuz Omar.

Selepas majlis dimulakan dengan solat Maghrib secara berjamaah di tengah arena  diimamkan oleh Ustaz Abdul Hadi, tazkirah disampaikan oleh Timbalan Mursyidul  Am, Datuk Dr Haron Din.

Solat Isyak dan Solat Hajat Perdana diimamkan oleh Ustaz Hadi juga dengan harapan agar Allah SWT. menyelamatkan Malaysia dan Selangor termasuk isu ketidak-adilan yang berlaku di dalam perbicaraan Datuk Seri Anwar.

Majlis dipengerusikan oleh Ketua Penerangan PAS Pusat, Ustaz Idris Ahmad dimulakan dengan ucapan Naib Presiden, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man selaku pengarah program,

Selangor: Mereka tunjuk lagi perangai itu 
SHAH ALAM, 10 Jan: Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang menasihatkan kerajaan Pakatan Rakyat negeri Selangor agar bersabar menghadapi segala bentuk serangan pihak lawan yang mahu merampas negeri itu.


Beliau ketika menyampaikan pidatonya di Stadium Malawati, Shah Alam malam tadi berkata, apa yang menimpa Selangor hari ini bukan perkara baru, malah PAS sudah menghadapinya sejak tahun 1959 lagi.


"Kita mesti bersabar dan kami dalam PAS telah lama alami keadaan ini.


"Kita berpengalaman sejak tahun 1959 apabila kerajaan PAS Terengganu diguling sebelum kita ambik balik pada tahun 1999," katanya yang menjelaskan terpaksa bersabar lebih 40 tahun sebelum dirampas pula pada tahun 2004.


Beliau berucap demikian dihadapan lebih 30 ribu hadirin yang hadir pada Majlis Solat Hajat dan Pidato Perdana di sini malam tadi.


Ianya dianjurkan PAS Pusat ekoran beberapa insiden terbaru melanda Pakatan Rakyat, khususnya percubaan rampasan kuasa di Selangor dan isu penggantungan Datuk Seri Anwar Ibrahim selama enam bulan dari Dewan Rakyat.


Tambahnya lagi, pengalaman sama turut menimpa kerajaan PAS Kelantan, apabila diguling pada tahun 1978 dengan menggunakan akta darurat pada waktu itu.


Namun PAS Kelantan kemudiannya bangkit semula mengambil Kelantan pada tahun 1990.


Dan terbaru pula jelasnya, rakyat dipertonton dengan tragedi rampasan kuasa kerajaan negeri Pakatan Rakyat di Perak pada tahun 2009.


Beliau yang juga Ahli Parlimen Marang, mahu rakyat tahu bahawa tindakan merampas negeri secara zalim, adalah strategi orang yang lemah.


"Cara begini bukan kekuatan, menipu ini satu kelemahan, tindakan tidak bijak dan tidak pandai.


"Dan sekarang mereka tunjuk lagi perangai itu," katanya.


Namun apa yang penting tegasnya, Pakatan Rakyat perlu melangsungkan perjuangan dengan konsisten dan bersabar.


Perjuangan tersebut tambahnya, perlu dibuat pada landasan yang betul dan jangan terpesong atau mengikut golongan yang tidak mengerti.


"Ini bukan  janji PAS, bukan Keadilan, tapi ini janji Allah dalam al-Quran.


"Teguhkan ikatan ini, perbetulkan cara bertindak kita. Insya Allah, Tuhan akan memberikan kemenangan kepada kita dalam pilihan raya umum ke-13 nanti," katanya.


Turut berucap pada malam tadi, Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim.Ismail Hashim / Nazri Abdullah / HarakahdailyRead More “SOLAT HAJAT PERDANA & PIDATO "SELAMATKAN MALAYSIA"”  »»

SIAPAKAH BAKAL CALON PAS DI PRK TENANG

Pecahan  Pengundi DUN Tenang di bawah Kawasan Parlimen LABIS:

7,014 Melayu (47.54 per cent), 5,766 China (39.08 per cent), 1,780 India (12.07 per cent), 171 Orang Asli (1.16 per cent).

Menurut Setiausaha Agung PAS, Datuk Mustafa Ali (foto sebelah kiri) mesyuarat Jawatankuasa PAS Pusat di Pejabat Agung PAS, Jalan Raja Laut sebentar tadi telah memilih salah seorang dari dua calon yang telah disenarai pendek oleh PAS Johor iaitu seorang dari Pemuda dan seorang lagi dari Muslimat PAS.

The Tenang by-election has been set for January 30, with nomination day on January 22.

It is the country’s 14th by-election since Election 2008, and was triggered by the death of Tenang state assemblyman Datuk Sulaiman Taha from Umno on December 17.

It is also the first by-election in the Umno bastion state of Johor since the March 2008 general election.

Tenang is one of two state seats in the Labis parliamentary constituency held by MCA’s Chua Tee Yong.

Sulaiman, 59, won the seat against PAS’s Mohd Saim Siran with a majority of 2,492 votes in Election 2008.

There are 14,753 registered voters in the state constituency, along with 18 postal voters.

The voter breakdown by race is 7,014 Malays (47.54 per cent), 5,766 Chinese (39.08 per cent), 1,780 Indians (12.07 per cent), 171 Orang Asli (1.16 per cent), and nine East Malaysian Bumiputeras (0.07 per cent). MORE HERE


Wanita lwn wanita di Tenang?
Harakahdaily

KUALA LUMPUR, 9 Jan: Besar Kemungkinan pertembungan antara wanita berlaku di Tenang apabila BN dikatakan akan mengemukakan calon wanita manakala PAS juga mempertimbangkan dua calon iaitu seorang lelaki dan seorang wanita.

"Mesyuarat hari ini telah membuat keputusan calon yang akan mewakili PAS tetapi ianya hanya akan diumumkan 16 Januari ini di Tenang," kata Setiausaha Agung PAS, Datuk Mustafa Ali.

Katanya, mesyuarat telah memilih salah seorang dari dua calon yang telah disenarai pendek oleh PAS Johor iaitu seorang dari Pemuda dan seorang lagi dari Muslimat PAS.

PAS hari ini mengadakan mesyuarat Jawatankuasa PAS Pusat di Pejabat Agung PAS, Jalan Raja Laut. Ini adalah mesyuarat pertama yang diadakan disitu selepas bangunan itu mengalami kebakaran kecil hujung tahun lalu.

Antara agenda mesyuarat hari ini adalah mempertimbangkan calon untuk pilihan raya kecil Tenang bagi mewakili Pakatan Rakyat.

Mesyuarat Majlis Pimpinan Pakatan Rakyat 19 Disember lalu di Pulau Pinang telah memutuskan calon PAS akan mewakili Pakatan rakyat dalam pilihan raya kecil ini.

Menurut sumber media, BN akan meletak calon wanita dalam pilihan raya kecil ini. Ia dikaitkan dengan lobi MCA. Presiden MCA, Datuk Seri Chua Soi Lek adalah bekas anggota Parlimen Labis manakala dalam pilihan raya umum lalu anak beliau menjadi calon BN dan menang.

PAS Johor pula telah menghantar dua calon, seorang lelaki dan seorang wanita untuk dipilih oleh pucuk pimpinan PAS dalam mesyuarat hari ini.

Sebelum ini, lima nama disebut-sebut untuk dipilih sebagai calon PAS.

"Kita telah pilih salah seorang dari dua calon yang dikemukakan oleh PAS Johor itu," kata Mustafa kepada Harakahdaily hari ini.

PAS dijangka akan memaklumkan keputusan ini kepada pucuk pimpinan Pakatan Rakyat dalam pertemuan menjelang ceramah dan solat hajat di Stadium Melawati malam ini.

Read More “SIAPAKAH BAKAL CALON PAS DI PRK TENANG”  »»

PRU 13 DIJANGKA PADA MAC ATAU JUN 2011

 DS Najib telah bertemu pemimpin parti komponen BN pada bulan lepas bagi membincangkan kemungkinan untuk mengadakan PRU 13 sama ada pada bulan Mei atau Jun tahun ini. Pada mulanya BN bercadang untuk mengadakan PRU 13 semasa cuti persekolahan bulan Mac 2011, tetapi telah menilai semula keputusan berkenaan memandangkan projek menjana ekonomi belum begitu berhasil.

Malaysian Insider melaporkan bahawa DS Najib telah bertemu hampir kesemua Ahli Parlimen BN hujung minggu lepas bertujuan untuk mendapatkan maklumbalas mengenai tarikh PRU 13. Sementara Para Penasihat Najib (termasuk cawangan khas PDRM, Perisik Tentera, KEMAS, Penerangan, JKKKK/ JKKKP dll)  telah memberi input bahawa PRU 13 hendaklah dibuat  pada awal bulan Jun kerana kegawatan ekonomi Dunia pada suku ketiga tahun ini boleh menjejaskan ekonomi Malaysia. Laporan selanjutnya oleh Asrul Hadi Abdullah Sani dari Malaysian Insider.


Najib touts political change over snap polls
By Asrul Hadi Abdullah Sani


KUALA LUMPUR, Jan 8 — Datuk Seri Najib Razak believes political transformation is more important than preparations for the 13th general election after meeting fellow Barisan Nasional (BN) lawmakers today.

The prime minister said the meeting was part of BN’s long-term aim of serving and placing the public first.

“This is a long-term process towards political transformation. To make each and every representative of BN more effective to serve the people, to serve the rakyat. The general election is part of the process but it is part of the long-term political transformation,” he told reporters at the Putra World Trade Centre (PWTC) here where the meeting was held.

“We began our political transformation with amendments to Umno’s constitution, then we amended Barisan Nasional’s constitution and now my meeting with every member of Parliament. We did not meet with ministers because they have time to meet with me separately,” he added.

The Malaysian Insider reported last Saturday that Najib will meet all 136 BN lawmakers this weekend to gather feedback on holding early elections as coalition leaders appear to be divided on dates.

The 13th general election was at first expected to be in the first quarter of 2011 — over the March school holidays — but BN is seen to be reconsidering that until a slew of economic projects initiated start to boost the local economy.

Najib’s advisers are pressing for an early June date due to fears that a predicted slowdown of the global economy could affect the local economy in the third quarter.

The Malaysian Insider understands that Najib had earlier last month discussed with BN component leaders the possibility of holding the next general election in either May or June.

However, Najib confirmed that only 105 MPs were present and reiterated that the meeting was briefing BN MPs on the present situation in their constituencies, saying that this was a part of his political transformation effort.

“This is the actual purpose of our meeting because it based on our slogan to place the people first. So we must ensure that every BN lawmaker remains efficient. The BN MPs need support from both the federal and state governments to enable them to inform the government leadership of the people’s problems and how we can help to resolve them,” he said.

The Umno president added that the meeting was helpful for him to get accurate perspectives and information of each constituency under BN.

“In general, I am very satisfied with the reports by the MPs and this is part of our efforts to increase our efforts in solving the people’s problem,” he said.

Najib began meeting with lawmakers from Sarawak and Sabah earlier this morning with roundtable sessions between the BN chairman and secretary-general Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor.

Najib and Tengku Adnan meet three MPs at a time for 15 minutes to present the reports on their constituents that were submitted last week.

BN lost four more states and its two-thirds parliamentary majority in Election 2008, prompting then-Prime Minister Tun Abdullah Ahmad Badawi to hand over to Najib in April 2009.The Malaysian Insider

Marathon meeting between PM and MPs sparks talks of snap poll

Read More “PRU 13 DIJANGKA PADA MAC ATAU JUN 2011”  »»
 

x

Photobucket

e


Popular Posts

Followers


View My Stats

pautan lain

  • - Mesyuarat Agung Khas AMALNITA perihatin Pelancaran Tabung PDS AMALNITA dan anda
    8 years ago
  • "Paciaru" atau breakfast. - Yb Meru bersama Mr.Maniam turun padang memantau jalan2 berlubang di susur keluar highway Setia Alam ke Jln Meru dan Jln Korporat Kawasan Meru ...
    8 years ago

Ab

zwani.com myspace graphic comments

x

Photobucket

Recent Comment

ISLAMICITY

SEARCH THE TRUTH

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com