Pray For MH370

Pray For MH370

MENTERI PERTAHANAN LANGGAR AKTA KESALAHAN PILIHANRAYAPAS ada bukti BN kempen dalam kem tentera

KUALA LUMPUR, 8 Okt: Dewan Pemuda PAS (DPP) Pusat akan membuat laporan kepada tiga pihak termasuk polis, Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dan Suruhanjaya Pilihan raya (SPR) berhubung satu bukti terbaru rasuah politik BN kepada pihak tentera dalam kempen pilihan raya kecil (PRK) Bagan Pinang.


Ketuanya, Ustaz Nasrudin Hassan hari ini membuat satu pendedahan esklusif berhubung tindakan Menteri Pertahanan Dato' Seri Zahid Hamidi dan Menteri Besar Negeri Sembilan Dato' Seri Utama Mohamad Hassan yang menjanjikan pelbagai projek pembangunan kepada tentera jika mereka mengundi Barisan Nasional.

Antaranya kerajaan akan menambah prasarana dalam kem dengan membina kolam renang dan gelanggang futsal serta menyediakan kemudahan internet tanpa wayar. Beliau juga menawarkan bantuan pendidikan kepada anak-anak tentera yang akan melanjutkan pelajaran ke menara gading jika mereka mengundi BN.

Manakala Mohamad Hassan pula menawarkan peruntukan bernilai RM100,000 untuk menaiktaraf surau di institut berkenaan didakwa untuk memberi kemudahan kepada anggota tentera untuk melakukan solat Jumaat di kem berkenaan tanpa perlu berjalan jauh keluar dari kem.

Menurut satu sumber dalaman PAS, kedua-dua pemimpin BN itu masuk berkempen kepada tentera di Institut Kejuruteraan Darat (IJED) Kem Kampung Sawah di Port Dickson pada jam 10 pagi 6 Oktober lalu.

Program yang dinamakan Perjumpaan Hari Raya itu melibatkan 847 orang tentera yang akan mengundi secara pos di Bagan Pinang.

Pada sidang media di Pejabat Agung PAS Jalan Raja Laut pagi tadi, rakaman 15 minit ucapan Zahid dan Mohamad Hassan turut diperdengar kepada wakil media.

Nasrudin berkata, pihaknya amat kesal dengan sikap tidak beretika pemimpin BN itu yang terus menerus menyalahguna kedudukan mereka dalam kerajaan untuk berkempen memenangkan calon mereka.

Perbuatan itu juga tegasnya merupakan satu kesalahan pilihan raya dan melanggar peruntukan dalam Akta Kesalahan Pilihan raya 1954 (Nota: Seksyen 10) (AKP).

Sehubungan itu, beliau berkata, laporan berkenaan perlu dibuat untuk membolehkan PAS membatalkan keputusan pilihan raya sekiranya kemenangan berpihak kepada Barisan Nasional 11 Oktober ini.

Hazayani Zakaria/harakahdaily

Comments :

0 comments to “MENTERI PERTAHANAN LANGGAR AKTA KESALAHAN PILIHANRAYA”
 

x

Photobucket

e


Popular Posts

Followers


View My Stats

pautan lain

  • - Mesyuarat Agung Khas AMALNITA perihatin Pelancaran Tabung PDS AMALNITA dan anda
    2 years ago
  • "Paciaru" atau breakfast. - Yb Meru bersama Mr.Maniam turun padang memantau jalan2 berlubang di susur keluar highway Setia Alam ke Jln Meru dan Jln Korporat Kawasan Meru ...
    2 years ago

Ab

zwani.com myspace graphic comments

x

Photobucket

Recent Comment

ISLAMICITY

SEARCH THE TRUTH

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com