Pray For MH370

Pray For MH370

EXCO Pendidikan Lancar Majlis Pecah Tanah Projek Kompleks Perpustakaan

 Khamis
15.9.11
Kpg Sg Udang KLANG

Perbadanan Perpustakaan Awam Selangor terus maju mengorak langkah ke depan sebagai salah satu aset negeri terpenting yang mampu merancang kemudahan awam gedung ilmu yang bukan sahaja mencerdikkan penduduk malah menyediakan suasana kondusif untuk menggalak pembangunan holistik insan.
   Selari dengan misi Jawatankuasa Tetap Pendidikan,Pendidikan Tinggi dan Pembangunan Modal Insan kerajaan Selangor yang mahu menjadikan Selangor hub ilmuwan, hub pendidikan, maka PPAS(Perbadanan Perpustakaan Awam Selangor) memutus untuk mencari ruang dan peluang untuk menyediakan kemudahan pusat sehenti sumber ilmu pengetahuan di seluruh Selangor. Setelah berjaya menyediakan bangunan baru di Seksyen 13 Shah Alam, hari ini PPAS melancarkan majlis pecah tanah untuk pembinaan kompleks perpustakaan PPAS di Kpg Sg Udang, Klang.
Majlis disempurnakan oleh EXCO Pendidikan Kerajaan Selangor, YB Dr Hjh Halimah Ali.Turut hadir YB Dr Yunus Hairi selaku Pembantu Exco Pendidikan, Pengarah PPAS, Hjh Mastura,Ketua Penolong Pengarah BPI JAIS, Hjh Amir Danuri, Ketua Kampung Sg Udang dan Kpg Delek, Nazir Masjid, Imam, Guru-guru dan pelajar-pelajar serta penduduk setempat.
 YB Dr Halimah dalam ucapannya menekankan bahawa dewan usang yang berada di atas tapak kompleks ini yang selama ini diguna untuk aktiviti yang negatif oleh penagih dadah, kumpulan lepak dan tempat letak sampah yang haram bakal di tukar kepada premis yang mampu melahirkan modal insan BUKAN menjadi sarang 'insan liabiliti' seperti yang berlaku selama ini.Semua pemimpin setempat serta seluruh rakyat diseru untuk menggunakan kemudahan ini dan membantu secara bersinergi untuk melahirkan generasi cemerlang yang bakal membantu pencapaian visi kerajaan Selangor untuk menjadi negeri idaman, maju, sejahtera dan berkebajikan.
Dalam ucapan YB Exco juga menyatakan bahawa perpustakaan dua tingkat ini bakal dilengkapi oleh bilik seminar yang mampu memuatkan seramai 100 orang, bilik mesyuarat, bilik perbincangan bagi pelajar dan oranga wam dan ruang rujukan.Ia juga akan turut dilengkapi dengan kemudahan surau dan mini kafe.PPAS juga telah mengambil inisiatif untuk menyediakan satu ruang santai dan kondusif di samping perkhidmatan wi fi kepada pelanggan.
Dr Halimah bersama dif-dif kehormat dan pelajar tahfiz

Di antara yang hadir bersama

Gimik pelancaran: menanam pokok

Comments :

0 comments to “EXCO Pendidikan Lancar Majlis Pecah Tanah Projek Kompleks Perpustakaan”
 

x

Photobucket

e


Popular Posts

Followers


View My Stats

pautan lain

  • - Mesyuarat Agung Khas AMALNITA perihatin Pelancaran Tabung PDS AMALNITA dan anda
    5 years ago
  • "Paciaru" atau breakfast. - Yb Meru bersama Mr.Maniam turun padang memantau jalan2 berlubang di susur keluar highway Setia Alam ke Jln Meru dan Jln Korporat Kawasan Meru ...
    5 years ago

Ab

zwani.com myspace graphic comments

x

Photobucket

Recent Comment

ISLAMICITY

SEARCH THE TRUTH

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com