Pray For MH370

Pray For MH370

DR MAHATHIR MASIH KELIRU DENGAN PPSMI

Dr Mahathir keliru atau Para Pegawai Pak Menteri Pelajaran yang keliru isu PPSMI

Video Dr Mahathir mempertahankan PPSMI.

Saya ingin mencadangkan sama ada Dr M diundang untuk membentangkan kertas kerja beliau di KUIS pada 14/03/09 atau semua set kertas kerja pakar-pakar dihadiahkan kepada Dr Mahathir agar beliau faham kenapa GMP mahu PPSMI dimansuhkan.

Jika kita mahu berbincang tentang sesuatu, pertama dan utama, semua pihak hendaklah memahami skop perbincangan, kerangka hujah, bukti dan pendapat serta maksud definisi penting dalam tajuk perbincangan. Jika tidak ada keseragaman di atas, sebagai contoh, Dr Mahathir mahukan pembelajaran sains dalam bahasa Inggeris kerana sukar untuk menterjemah pada kecepatan yang dapat menyaingi pertumbuhan serta perkembangan dalam bidang sains.

Persoalannya, adakah pelajar sekolah rendah dan menengah rendah sudak perlu merujuk kepada jurnal dan bahan penyelidikan dalam mata pelajaran sians PMR atau UPSR?

Kita tidak menafikan pentingnya bahasa Inggeris atau apa jua bahasa sekalipun, kerana kita akur serta menginsafi pentingnya mempelajari dan mengausai bahasa kedua, ketiga hatta kesepuluh sekalipun.

Comments :

0 comments to “DR MAHATHIR MASIH KELIRU DENGAN PPSMI”
 

x

Photobucket

e


Popular Posts

Followers


View My Stats

pautan lain

  • - Mesyuarat Agung Khas AMALNITA perihatin Pelancaran Tabung PDS AMALNITA dan anda
    2 years ago
  • "Paciaru" atau breakfast. - Yb Meru bersama Mr.Maniam turun padang memantau jalan2 berlubang di susur keluar highway Setia Alam ke Jln Meru dan Jln Korporat Kawasan Meru ...
    2 years ago

Ab

zwani.com myspace graphic comments

x

Photobucket

Recent Comment

ISLAMICITY

SEARCH THE TRUTH

Search in the Quran
Search:
Download | Free Code
www.SearchTruth.com